Új Micron SSD-k érkeznek a belépőszintre

Az 1300-as sorozat tagjai 2,5 hüvelykes és M.2-2280-as formátumban egyaránt elérhetőek lesznek, így többféle eszközben is lehet őket használni.

Új Micron SSD-k érkeznek a belépőszintre

A Micron egy új SSD sorozattal jelentkezik, amelynek tagjai elsősorban a HDD-ről SSD-re váltást próbálják megkönnyíteni költséghatékony felépítésükkel. A Micron 1300-as sorozatban 2,5 hüvelykes formátumú, 7 milliméter magas házzal rendelkező meghajtókat találunk, amelyek SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak, de velük együtt M.2-es meghajtók is érkeznek, ugyancsak SATA 6 Gbps-os csatolóval, így sokféle konfigurációban helyet kaphatnak a termékek. Adattároló kapacitás terén 256 GB-os, 512 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os modellek közül választhatunk, amelyek a költséghatékony meghajtókra jellemző strapabírósággal és teljesítménnyel rendelkeznek. Az M.2-es családban 1 TB-nál, a 2,5 hüvelykes meghajtóknál azonban 2 TB-nál tetőzik a maximálisan elérhető adattároló kapacitás.

A Micron 1300-as sorozatú SSD meghajtóinak legfontosabb paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

Galéria megnyitása

Az újdonságok az asztali konfigurációk mellett a noteszgépekbe is remekül passzolnak, ugyanis alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelnek, mint a mobil merevlemezek, plusz sebességek terén is jobbak, az elérési időkről nem is beszélve. Utóbbinak köszönhetően a merevlemezhez képest jelentősen javul az alkalmazások és a rendszer reszponzivitása – gyorsabban elindul a Windows, gyorsabban betöltődnek a különböző szoftverek –, így a váltás mindenképpen pozitívumokkal jár.

A Micron 1300-as sorozata XTS AES-256 bit típusú hardveres adattitkosítással dolgozik, ami a TCG Opal 2.0-s szabvány követelményeinek is megfelel, így az adattitkosítás során az olvasási és írási sebességek nem csökkennek. A meghajtók a Secure Erase funkciót is támogatják, azaz szükség esetén biztonságosan törölhető a rajtuk tárolt összes tartalom.

Az új SSD meghajtók rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, illetve a különböző konfigurációk részeként is. Árakról egyelőre nem esett szó, valamint a jótállással kapcsolatban sem árult el részleteket a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap