Új lencséket használhat az Apple, és jöhet a periszkópos zoom is

Ming-Chi Kuo ezúttal kamerákkal kapcsolatos információkat osztott meg a jövőben érkező iPhone-ok kapcsán.

Új lencséket használhat az Apple, és jöhet a periszkópos zoom is

Az elmúlt hetekben egyre több információmorzsát lehet hallatni az új generációs iPhone-ok kapcsán, és most a híres-hírhedt elemző, Ming-Chi Kuo állt elő érdekes dolgokkal annak kapcsán, hogy mire lehet számítani idén és a távolabbi jövőben.

Az Apple állítólag némiképp variál a beszállítói lánc szereplőivel, hogy ezzel tudja jobb minőségi szintre hozni a kamerákat az idei évben. Kuo úgy tudja az ellátói lánchoz közeli források alapján, hogy a cupertinóiak az iPhone 12 számára már a SEMCO-tól és a Sunny Opticaltól szerzik majd be ezt a komponenst, nem pedig a Genius Electronic Opticaltól, aki hosszú ideje biztosította a kamerákhoz a lencserendszereket.

A SEMCO dél-koreai vállalat, a Samsung Electro-Mechanics Co-t takarja, a Sunny Optical pedig kínai gyökerekkel rendelkezik, és ha már itt tartunk, akkor azt is meg lehet említeni, hogy eddig tajvani partnerrel dolgozott együtt az Apple az Genius Electronic Optical személyében. Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az új partnerektől a vállalat elvileg jobb minőségű lencséket lesz képes beszerezni a kameramodulok számára, és ennek köszönhetően összességében javulhat majd a felvételek minősége az iPhone 12-nél.

Galéria megnyitása

Az Apple a DXOMark független tesztjein jelenleg egyetlen készülékkel sem szerepel a toplista első tízes összeállításában, és a top 20 közé is csak az iPhone 11 Pro Max tudta magát beverekedni, szóval elkél minden apróság, amivel akár csak egy nüansznyit is lehet a fotók, videók minőségén javítani.

Korábban még arról lehetett hallani, hogy az Apple a Genius Electronic Opticallal hosszú távra tervez, és közösen szeretne fejleszteni olyan kamerát, ami periszkópos kialakítással rendelkezik, ezáltal nagyobb gyújtótávot képes biztosítani kompakt köntösben. Most viszont Ming-Chi Kuo arra is kitért, hogy az Apple számára a SEMCO biztosíthatja majd végül a periszkópos lencserendszereket.

Arra viszont Ming-Chi Kuo szerint még nem mostanában kerül majd sor, hogy ilyen kamera legyen az iPhone-okban. Jelen állás szerint 2021 előtt ez biztosan nem fog bekövetkezni, de az elemző úgy látja, hogy erre most leginkább 2022-ben van reális esély. Kuo informcáió szerint 2020 második felében kaphatja majd meg az első mintákat az Apple a SEMCO periszkópos zoomoptikájából. Hogy ez milyen paraméterekkel rendelkezik majd? Nos, ezt egyelőre megtippelni is lehetetlen, de legalább háromszoros, de inkább jelentősebb közelítésre lehet majd képes.

Galéria megnyitása

A periszkópos kamerák egyébként már ma sem újak, több androidos mobil is rendelkezik ilyen egységgel, és már van olyan gyártó, aki több generáció óta alkalmazza ezt a technológiát. A Huawei és az Oppo nagyon rutinosan bánhat már ezzel, de a Samsungnál, és mások mellett a Vivónál is van már ilyen. Szóval az Apple több éves lemaradással léphet majd a pályára ilyen megoldással, ha végre összejön neki.

Viszont elvileg az Apple már egy az eddigiektől eltérő elven működő megoldást használhat majd a SEMCO révén. Az új lencsefelépítés jelen állás szerint hatékonyabb lehet majd az automatikus fókuszálás szempontjából, amiben a periszkópos kamerák jelenleg még elmaradnak a hagyományos megoldásoktól.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap