Új lehetőségekkel bővül több fronton a Google Duo

A szolgáltatást már weben keresztül is lehet majd csoportos hívásokra használni, és más újítások is lesznek.

Új lehetőségekkel bővül több fronton a Google Duo

A Google az utóbbi időben a Duo szolgáltatás esetében több változtatást is meglépett. A vállalat a koronavírus-járvány miatt meglépte például azt, hogy kibővítette a maximálisan egy beszélgetésben résztvevők létszámát a korábbi nyolcról tizenkettő főre.

Hamarosan már arra is lehetősége lesz majd az embereknek, hogy a Google Duo használatával a webes felületen is képesek legyenek csoportos videohívásokat indítani. Hiszen a webes felület a Duo esetében általában le van maradva valamelyest a mobilos alkalmazás mögött, és ez az opció például a mai napig hiányzik. De a Chrome alatt mostantól ki lehet próbálni, és az előzetest hamarosan a végleges kiadás váltja majd.

Galéria megnyitása

Egyelőre előzetes felületen lehet a Duóval az embereknek a csoportos videocsevegések indítani Chrome böngészőt használva. Ez egyelőre még nem mindenki számára érhető el, ami a következő hetekben meg fog változni. Bárki használhatja majd weben keresztül a Duót, ha van Google-fiókja. A partnerek egy szimpla hivatkozással meginvitálhatóak lesznek a jövőben, ami mindenképpen jó hír napjainkban, mikor sokan maradnak otthon, és használják a személyi számítógépüket.

Bevezetésre kerül az új családi mód, ami egészen érdekes lehetőséget is tartogatni fog a felhasználók számára. Élőben lehet majd rajzolni a képernyőre, és minden résztvevője a társalgásnak látni fogja a dolgot. Szóval a nagymama folyamatosan figyelemmel kísérheti majd, hogy az unokája milyen ügyesen rajzol, esetleg milyen szépen formálja már a betűket, amit a digitális oktatás keretében sajátíthatott el.

Galéria megnyitása

Ebben a módban az olyan gombok, mint a némítás és a hívásmegszakítás, el lesznek rejtve, nem kell attól félni, hogy rossz helyre nyom a család fiatal tagja a kapcsolattartás közben. Emellett a családi módban az arcra illeszkedő, vidám maszkokat, valamint egyéb effekteket is lehet majd minden további nélkül használni. A maszkok frontján ezentúl ünnepekhez igazított grafikákkal is számolni lehet, most például az anyák napi maszk bukkant fel újonnan. (Az Egyesült Államokban az anyák napja nem akkor van, mint itthon.)

Galéria megnyitása

A családi beszélgetések módja a Google Duóban elérhető az Android és az iOS rendszerű eszközök számára egyaránt. Viszont a webes felület ezen a fronton hiányt fog szenvedni. Ezen a ponton azt is kiemelte a Google, hogy természetesen a kommunikáció végponttól végpontig titkosított lesz. A vállalat számára fontos a privát szféra védelme. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy illetéktelenek érzékeny felvételekhez jutnának.

Google Duo: iOS | Android | Web

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap