Új korszak kezdődhet a gamer notebookok piacán a Cherry új mechanikus kapcsolóival

A neves német gyártó azt szeretné elérni, hogy friss mechanikus kapcsolói új szintre emeljék a notebookokba szánt mechanikus billentyűzeteket, és nyilván domináns szerepet is töltsenek be az adott szegmensben.

Új korszak kezdődhet a gamer notebookok piacán a Cherry új mechanikus kapcsolóival

A német Cherry egy új mechanikus kapcsolóval rukkolt elő, ám ezúttal nem a klasszikus asztali billentyűzeteket, hanem a notebookokra szabott klaviatúrákat vették célba a fejlesztőcsapat tagjai, ezeken belül is kifejezetten a gamer notebookok foglalnak helyet a célkeresztben.

Ezen a területen igen fontos, hogy az adott mechanikus kapcsoló ne csak kiváló gépelési érzetet nyújtson, de kellően strapabíró is legyen, és a helytakarékosság sem elhanyagolható szempont. Ezeket mind-mind teljesíti a Cherry MX Ultra Low Profile névre keresztelt megoldás, ami az eredetileg asztali használatra szánt alacsony profilú mechanikus kapcsoló módosított változatának tekinthető.

Galéria megnyitása

Az új kapcsoló esetében a teljes magasság már csak 3,5 milliméter, azaz a teljes mélység 70%-kal kevesebb, mint amit az asztali alacsony profilú kapcsolóknál alkalmaznak. Ehhez új szerkezetet kellett gyártani, amelynek alapján rozsdamentes acélból készített keretek adják, amelyeket rugó kapcsol össze.

A lenyomás alkalmával a szokásos Gold Crosspoint technológia jut szerephez, ami megbízható kapcsolást, nyomásérzetet, illetve kattanást is produkál. Az új kapcsoló lényegében a Cherry MX Blue mechanikára hasonlít, így aki azt szerette, jó eséllyel ezért is rajongani fog.

Galéria megnyitása

Az IP40-es tanúsítvánnyal ellátott mechanikus kapcsoló 0,8 milliméternyi utat tesz meg a nyomáspont eléréséig, a konkrét kapcsolás 1 milliméternél foglal helyet, a teljes lenyomásig pedig további 1,8 milliméternyi út megtételére van mód.

A nyomáspont eléréséhez 45 cN erőkifejtésre van szükség, míg a kattanás eléréséhez már 65 cN erőkifejtés szükséges. A kapcsoló visszapattanási ideje rövid, azaz ideális gyors gépeléshez, valamint játékhoz is, hiszen ezeken a területeken e tulajdonság kifejezetten fontos.

A mechanika legalább 15 millió kapcsolást bír ki élettartama során, azaz kellően strapabíró. A kapcsoló termoplasztik szigetelőelemekkel, valamint áttetsző házzal rendelkezik, kialakításánál az is fontos szerepet játszott, hogy elhelyezhetőek legyenek alatta akár SMD LED-ek is, ezáltal az esztétikus és pontos háttérvilágítás is kivitelezhető. A háttérvilágítás természetesen egyszínű, illetve színes egyaránt lehet, vagyis LED és RGB LED alapokra egyaránt épülhet. A kapcsoló házának alapja speciális fémötvözetből készül, gyakorlatilag ezzel kapcsolódik az adott nyomtatott áramköri laphoz is.

Az új kapcsoló első körben az Alienware m15 R4 és m17 R4 konfigurációiban kaphat helyet, ahol természetesen billentyűnként címezhető RGB LED háttérvilágítással egyaránt rendelkezik, csak úgy, ahogy N-Key Rollover támogatás, valamint 100%-os Anti-Ghosting támogatás is rendelkezésre áll.

Galéria megnyitása

Ezek a gamer notebookok 10. generációs Intel Core processzorral, valamint akár GeForce RTX 3080-as videokártyával is elérhetőek. Az m15 R4, illetve az m17 R4 sorrendben 1799 és 1899 dolláros alapáron kerül forgalomba, míg a Cherry MX Ultra Low Profile kapcsolókkal ellátott billentyűzet további 150 dolláros költséget jelent majd, hiszen ez egy opcionális kiegészítő.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap