Új koncepció a Ninja Gaiden 3-ban: lelkiismeret

Ryu Hayabusa magába néz, avagy egy gyilkosnak is lehetnek érzései

Új koncepció a Ninja Gaiden 3-ban: lelkiismeret

A Ninja Gaiden 3 megmutatja főhőse, Ryu Hayabusa érzelmes oldalát is. A Team Ninja bevezeti azt a koncepciót, miszerint tetteinek következményei is vannak. Ryu pengéjének áldozata gyakran fognak haláluk előtt kegyelemért könyörögni a játékosnak, hogy hagyja meg életüket.

Lesznek olyan részek is, melyek még mélyebben belevágnak a témába. A kibővített demóban láthattunk egy jelenetet, amely a londoni Downing Streeten játszódott: az áldozat, akihez Ryu lassan közeledett, erőltetett londoni kiejtéssel elmondta, hogy  családos ember, és nem szabadott volna elvállalnia ezt a veszélyes biztonsági őr munkát.

Yosuke Hayashi megvédte ezt a koncepciót, amikor arról kérdezték, hogyan egyeztethető ez össze Ninja Gaidenben szereplő stilizált erőszakkal. Elmondta, hogy megmaradnak az eddig megszokott gyilkolós stílusnál, de a legfontosabb, amit szeretnénk bemutatni az, amit ő a "maszk levételének" nevez. Ez a metafora arról szól, hogy a főhős leveszi a gyilkos álarcát, és megláthatjuk az emberi oldalát is, megtudhatjuk, mit érez, és mik azok a következmények, melyekkel tettei nyomán szembesülnie kell.

A brutális nehézségéről ismert Ninja Gaiden sorozat harmadik részében újdonságként szerepel az easy mode is, amelyben a főhős automatán védekezik és tér ki a támadások elől.

"A nehézség a régi játékok alapját jelentette" – nyilatkozta Hayashi -, "ezt meg akartuk tartani, ugyanakkor meg akartuk mutatni, hogy a Ninja Gaiden nemcsak erről szól. Szeretnénk, ha szélesebb rétegekhez is eljutna, ugyanakkor a régi játékosok kedvéért megtartjuk a keményebb nehézségi fokozatokat is."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward