Új kétlemezes QNAP NAS PCIe bővítőhellyel

Az új NAS első ránézésre fiók nélküli kivitelben érkezik, beépíthető adattárolókkal, valójában azonban vannak fiókjai, csak egy ajtó mögött lapulnak.

Új kétlemezes QNAP NAS PCIe bővítőhellyel

A QNAP a TS-251-es NAS sorozatát egy újabb taggal, a TS-251B modellel bővítette, amely a TS-251C modellhez hasonlóan látszólag mellőzi a kívülről is gyorsan hozzáférhető fiókok használatát, viszont többi társával ellentétben tartalmaz PCIe bővítőhelyet, így számos lehetőség nyílik a NAS funkcionalitásának bővítésére. Kivehető fiókok pedig rendelkezésre állnak, ám azokat most egy műanyag ajtó rejti el a kíváncsi szemek elől, ahogy az a lenti ábrán is látható.

Galéria megnyitása

A TS-251+, TS-251A és TS-251C modellek után érkező TS251-B egy Celeron J3355-ös SoC egységre támaszkodik, amelynek két processzormagja 2 GHz-es alap és 2,5 GHz-es maximális boost órajelen működik. Az Apollo Lake sorozatú SoC fedélzetén egy Intel HD Graphics 500-as videóvezérlő dolgozik, méghozzá 250 MHz-es alap- és 750 Mhz-es boost órajelen. Az iGPU kijelző vezérlője egy HDMI 1.4b típusú videó kimenetet biztosít, ami 4K-s felbontás használatakor 30 Hz-es maximális képfrissítési rátát kínál. A NAS képes a 4K-s H.264-es tartalmak kódolásának és dekódolásának hardveres gyorsítására, sőt, egyidejűleg akár két tartalmat is képes valós időben átkódolni a különböző eszközök számára. A fedélzeti memóriát két darab DDR3L So-DIMM slot fogadja, amelyekben akár 1866 MHz-es modulok is helyet kaphatnak. Gyárilag 2 GB-os és 4 GB-os kiszerelésben kapható a NAS.

Az adattárolókat két darab SATA 6 Gbps-os port várja a házon belül, meghajtók terén pedig nem csak a 3,5 hüvelykes, de a 2,5 hüvelykes példányok alkalmazására is van mód. A rendszer RAID 0, 1 és JBOD támogatást kínál. A csatlakozók között egy GbE port, egy 3,5 milliméteres Jack Audió kimenet, két USB 3.0-s port, valamint három darab USB 2.0-s port sorakozik – a már említett HDMI 1.4b videó kimeneten felül. A hardver hűtéséről egy 70 milliméteres átmérőjű, hőmérséklet-vezérelt ventilátor gondoskodik.

Galéria megnyitása

Az új NAS legnagyobb különlegessége, hogy kapott egy PCI Express 2.0 x2-es bővítőhelyet, amelybe többféle bővítőkártya is illik. Beszerelhetünk ide M.2-es SSD kártyákat fogadó bővítőkártyát, amin igény esetén akár 10 GbE port is helyet foglalhat, de akár két 10 GbE SFP+ porttal szerelt bővítőkártya, 802.11 ac WiFi támogatást nyújtó kiegészítő, vagy éppen 10 Gbps-os USB 3.1 Gen2-es portokkal rendelkező bővítőkártya is elférhet itt. Ezek persze mind külön vásárolhatók meg, áruk pedig 65 dollártól 325 dollárig terjed.

Az új NAS hardveres adattitkosítással védi a tárhelyet, amit az AES NI funkció biztosít. A QTS 4.3-as operációs rendszernek köszönhetően minden funkció rendelkezésre áll, amire csak szükség lehet: van letöltő kliens, többféle módon menthetjük az adatainkat – akár Snapshot funkcióval is –, de a multimédiás szolgáltatások sem hiányoznak a sorból, amelyek kezeléséhez akár távirányítót is vásárolhatunk. A virtualizációra vágyókat a Virtualization Station várja, ami Windows, Linux, Unix és Android alapú virtuális gépeket egyaránt tud kezelni. Ezzel együtt az LXC és Docker funkciót kínáló Container Station sem hiányzik a sorból, valamint a biztonsági megfigyelőrendszerek kezelése is támogatott. Ezt a QVR Pro és a QVR Pro Client mellett a klasszikus Surveillance Station biztosítja – utóbbihoz két ingyenes kamera-licenc jár.

Galéria megnyitása

A QNAP TS-251B modell hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaárát azonban nem árulta el a gyártó sajtóközleménye.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward