Új iPad mini érkezik hamarosan

Új iPad mini érkezik hamarosan

Az Apple kapcsán az elmúlt hetekben már többször is lehetett olyan pletykákat hallani, hogy az új iPad bevetésére készül az Apple az idei év első felében. Most pedig minden eddiginél szilárdabb lábakon álló információt kaptunk a DigiTimes révén, ami egy a neve elhallgatását kérő, a fejlesztőkhöz közel álló forrásra hivatkozik.

A DigiTimes úgy értesült, hogy az Apple egy új olcsó iPad modellen dolgozik, de ami ennél sokkal érdekesebb most, hogy állítólag az iPad miniből is készül egy új változat. Miért izgalmas egy friss iPad mini? Nos, leginkább azért, mert az elmúlt években már úgy tűnt, hogy ezt a terméket az Apple zsákutcának ítélte, és négy generációt követően lemondott róla. Az első iPad minit még 2012-ben indította a vállalat, az utolsó pedig 2015 szeptemberében állt rajthoz – és egyébként még mindig meg lehet vásárolni a mostanra igencsak kiöregedett hardveres alappal (Apple A8). Az elmúlt években az Apple az iPad mini helyére árban az olcsó 9,7 hüvelykes táblagépét pozícionálta. Szóval érdekes, hogy vajon ezúttal milyen formulát láthatunk majd az iPad mini név alatt. Elképzelhető, hogy csak egy „kötelező” ráncfelvarrásról beszélhetünk majd új rendszerchip, kamera és kijelző bevetésével, de az sem teljesen zárható ki, hogy egy teljesen friss eszközt fogunk látni átszabott köntösben, és például érintőtoll támogatással megtoldva. Néhány pletyka szerint egyébként itt már duálkamera modul is megjelenhet majd, ami arra utal, hogy nem a költséghatékonyság lehet az elsődleges.

Galéria megnyitása

Az egyszerű iPad esetében arra érdemes számítani, hogy egy újabb rendszerchipet fog felvonultatni, és a kialakítása is változik valamelyest. A jelenlegi modell az Apple A10 lapkát alkalmazza, és ennek a helyébe léphet az Apple A11, vagy legfeljebb az Apple A12, de erre kevesebb esélyt látunk (az Apple A12X egészen biztos, hogy az iPad Pro családé marad). De ami érdekesebb, hogy valószínűleg egy kicsivel nagyobbra nő a képátlója, a kávája pedig vékonyabbá válhat, szóval egy kompaktabb eszköz láthatja meg a napvilágot. Remélhetőleg az Apple ezúttal sem változtat az árazáson, és ez az iPad már 330 dolláros összegtől elérhető lesz a kínálatban, mint az aktuális modell. Egyébként az olcsó iPad jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az Apple tabletes eladásai szépen alakultak 2018-ban, szóval a cégnek nem áll érdekében változtatni ezen a konstrukció.

Ming-Chi Kuo már tavaly említést tett arról, hogy az Apple szokásos tavaszi rendezvényén akár az ötödik generációs iPad mini is reflektorfénybe kerülhet. Ezt a felvetést most a DigiTimes beszámolója tovább erősíti. Ha a korábbi években látottakból indulunk ki, akkor egy speciális rendezvényen fognak bemutatkozni a friss iPadek, amit márciusban tart majd a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap