Új harc indul az EA és a 2K között a sportjátékok területén, és ennek a golf is része

Az Electronic Artsnál van a legtöbb licenc, a 2K-nál viszont Tiger Woods. Ettől függetlenül a 2K nagyon rá szeretne erősíteni a sportra.

Új harc indul az EA és a 2K között a sportjátékok területén, és ennek a golf is része

Az utóbbi időben meglepő hadakozás tört ki az Electronic Arts és a 2K Games (Take-Two) között, ráadásul egy nem várt sportág, mégpedig a golf környékén. Valamiért mindkét nagy kiadó úgy érzi, hogy erre a témára most nagyon rá kell erősíteni, és ahogy azt megszokhattuk, az Electronic Arts gyorsan ráment és meg is szerezte a legnagyobb licenceket. Ezzel kizárólag a kiadó következő golfos játékában lesz benne a:

  • Masters Tournament
  • PGA Championship
  • US Open Championship
  • The Open Championship.

"Az EA Sports eltökélt abban, hogy mindenkinek átadja a golf szeretét az olyan együttműködésekkel, mint a PGA Tour, az Augusta National és a többi fontos liga. Ezekkel közelebb tudjuk hozni a rajongókat a legnagyobb eseményekhez" - mondta Cam Weber, az EA Sports alelnöke.

Ezzel párhuzamosan a 2K Games megvásárolta a PGA Tour 2K21 fejlesztőjét, az HB Games stúdiót, és gyorsan teljes exkluzivitási megállapodást kötött Tiger Woods világhírű golfozóval.

A 2K elnöke, Davis Ismailer elmondta, hogy a kiadó golfos játékai egyre népszerűbbek, a PGA Tour 2K21-ből eddig körülbelül 2 millió példányt adtak el, ami ebben a műfajban egészen jónak számít. Éppen ezért döntöttek az HB Games megvásárlása mellett, így ugyanis szorosabban tudnak együttműködni, jobban tudják különböző erőforrásokkal támogatni a csapatot, azonban a stúdió független jellege megmarad

Tiger Woods nem csak a külsejét adja a játékhoz, hanem executive director besorolást is kap, ami a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy konzultánsként működik együtt a fejlesztésben. Ismailer szerint Woods jelenléte most fontosabb számukra, mint akár a PGA Tour licenc, ugyanis egy igazi franchise-t nagyon hosszú idő kiépíteni, amihez mindenképpen szükség van egy világszerte felismerhető, nagyon népszerű partnerre.

"Mi erre úgy tekintünk, hogy fokozatosan, évről-évre szeretnénk előre lépni. Ehhez hasonló partnerségeket kötöttünk már korábban is, például Michael Jordannel a kosárlabda területén, és úgy tapasztaltuk, hogy kifejezetten jól működött a dolog, segített népszerűbbé tenné a franchise-t" - mondta a vezető.

Ismailer szerint nem fog gondot jelenti az sem, hogy Tiger Woods nem olyan rég autóbalesetet szenvedett, így egy ideig nem fog tudni visszatérni a pályára: "A megállapodást még a baleset előtt kötöttük meg, de ez nem változtat semmin. Akkora tudása és tapasztalata van, hogy mindennel kapcsolatban rengeteget tud nekünk segíteni a fejlesztés során, és az HB Games közreműködésével együtt úgy látszik, hogy egy nagy dobás van a kezünkben".

Ezzel párhuzamosan a 2K Sports újra növekedésnek fog indulni a tervek szerint, de valószínűleg nem annyira, mint korábban. Évekkel ezelőtt ugyebár gyakorlatilag minden fontosabb sportágban ott volt a kiadó, voltak játékaik az NBA, NFL, MLB és NHL alapján is, de akadt teniszes és bokszolós anyag is. Ebből eztán végül csak az NBA 2K és a WWE 2K maradt.

Azonban a kiadó bejelentette, hogy egy új megállapodást kötött az NFL-lel, és a Codemasters felvásárlása által autósportokat is szeretett volna behozni, végül azonban ezt a lehetőséget pont az Electronic Arts vette el előlük.

"Igen, számos sportágban benne voltunk, azonban mindegyiknek megvolt a maga problémája, ami miatt inkább abbahagytuk. Most azokon a területeken tervezünk bővülni, ahol versenyelőnyt látunk, nem szeretnénk minden létező sportba belemenni. Ezzel kapcsolatban még semmit nem jelenthetek be, de egy jól kidolgozott stratégia alapján tervezzük bővíteni a felhozatalt, mindent a megfelelő időben. Természetesen egy nagyon kemény versenytársunk van a sportjátékok világában, emiatt kifejezetten szerénynek kell lennünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek lehetőségeink" - folytatta Ismailer.

Kis visszaemlékezés: az Electronic Arts még 2013-ban szákította meg az 1998-ban elkezdett partneri kapcsolatot Tiger Woods-zal. Ezt követően megjelent még egy EA Sports-féle PGA Tour-játék, annak a borítóján azonban Rory McIlroy feszített, majd a kiadó egy jó időre jegelte is az egész golfozós sorozatot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap