Shop menü

ÚJ HANGPROJEKTORRAL ÉS MULTIMÉDIÁS LEJÁTSZÓKKAL ÁLLT ELŐ AZ AMAZON

A Fire TV termékcsalád három friss taggal bővült, a vállalat továbbra is nagyon komolyan veszi az ökoszisztéma gondozását, noha ezekre egyre kisebb szükség van.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új hangprojektorral és multimédiás lejátszókkal állt elő az Amazon

Az Amazon hosszú ideje oszlopos tagja a tévéokosítók világának. Az utóbbi időben ezekre egyre kevesebb szükség van annak köszönhetően, hogy a televíziók eleve fejlett és komplex operációs rendszerekkel kerülnek a boltokba, de ettől függetlenül az Amazon nem adja fel a Fire TV termékvonalat. Most három termék is jött ezen a fronton.

Bejelentette a vállalat az új Fire TV Stick 4K és a Fire TV Stick 4K Max eszközöket, miközben befutott a friss Fire TV Soundbar is.

Nagy rutinnal rendelkezik már ezen a fronton az Amazon, és igyekszik mindig egyre többet nyújtani a felhasználóknak többnyire változatlan összegért cserébe. Ennek köszönhetően az új Fire TV Stick 4K már egy izmosabb rendszerchipre épül, ami 30 százalékkal nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, ezáltal gördülékenyebb élményt lesz képes biztosítani. Négymagos, 1,7 GHz-es chip dolgozik a színfalak mögött. Van már itt Wi-Fi 6 támogatás is a nagyobb átviteli sebesség elérése érdekében és a stabilabb kapcsolatért.

A Fire TV Stick 4K amellett, hogy gond nélkül kezeli a 4K Ultra HD videókat, már a HDR támogatás szempontjából is jól fog teljesíteni. Képes lesz lejátszani a HDR10 és a HDR10+ anyagokat, valamint még a Dolby Visiont is, amivel növelhető a nézői vizuálisélmény. A Dolby Atmos is biztosított az újdonságnál, szóval a jó hangzásról is tud gondoskodni – legalábbis a lejátszás oldaláról.

A valamelyest drágábban forgalomba kerülő Fire TV Stick 4K Max már eddig is boldogult például a HDR-rel, itt az Amazon olyan fejlesztést emelt ki, mint például a Wi-Fi 6E támogatás megjelenése. Tehát ez a készülék már képes lesz csatlakozni a 6 GHz-es frekvenciatartományban üzemelő vezeték nélküli hálózatokra is. A Wi-Fi 6E rendszerhez pedig az Amazon is kínál hálózati berendezéseket. Szóval a cég képes kiszolgálni minden szempontból az érdeklődőket.

Ez a lejátszó már kétszer nagyobb, 16 GB-os tárhellyel rendelkezik elsődlegesen az alkalmazások számára. Ezeken felül pedig még azt érdemes kiemelni, hogy ennek kapcsán az Amazon azt is elmondta, hogy játszani is lehet majd rajta. Képes szerényebb játékokat helyben futtatni, de elérhető rajta az Amazon Luna streaming szolgáltatás is. Valamint kezeli a kontrollereket, hogy az élmény a lehető legjobb legyen.

Galéria megnyitása

A különböző Fire TV Stick modellek ugyanazt a szoftveres környezetet biztosítják az Amazon saját alapjával és persze az Alexa digitális asszisztens szolgáltatással. Elérhető ezekről közvetlenül az Amazon minden szolgáltatása, streaming opciója, továbbá a Netflix, a Disney+, a Max és egyebek mellett még az Apple TV+ is. Lehet YouTube-ozni vagy éppen a Twitch-en nézelődni. De az okosotthon eszközök kezelése is megoldható a kiegészítők révén, ilyenekből pedig az Amazon kínálata bőséges.

Galéria megnyitása

A Fire TV Stick 4K Max és a sima Fire TV Stick 4K között nagyon kicsi az árkülönbözet, az olcsóbb termék csak 50 dollárba kerül, de a társa sem drágább 60 dollárnál. Szóval nagyjából borítékolható azért, hogy inkább a Fire TV Stick 4K Max lesz a kapós.

Galéria megnyitása

Újdonság még ezeken felül az Amazon Fire TV Soundbar, ami egy hangprojektor ugyancsak korrekt árazással. 120 dolláros összegért cserébe lehet majd megvásárolni ezt a készüléket, és feldobható vele a tévézés élménye a jobb hangzásnak köszönhetően. Dolby Audio és DTS Virtual:X támogatással szolgál a termék, de nincs hozzá különálló mélynyomó, szóval a ház oldalát nem fogja kidönteni. A kompakt kialakításnak és annak köszönhetően, hogy magában van, egyszerűen el lehet majd helyezni a televízió mellett a lakásban.

Galéria megnyitása

Használható lesz HDMI 2.1 (eARC) csatlakozással vagy optikai opciót alkalmazva, de Bluetooth támogatás is van, és sok tévé már akár ezen keresztül is kapcsolódhat a hangprojektorhoz. Bár a Bluetooth inkább arra szolgál majd, ha az ember például zenét szeretne rajta hallgatni okostelefonról. Sztereó hangszórók vannak a hálós burkolat alatt, szóval két hangszóróval és a szoftveres trükkökkel igyekszik majd tárhangzást produkálni. 2 x 20 wattos teljesítménnyel rendelkezik.

Galéria megnyitása

Az Amazon többször kiemelte, hogy a Fire TV ökoszisztémával működik majd megfelelően a kiegészítő, így lehet belőle a legtöbbet kihozni. Ugyanakkor valószínűleg minden más tévével is össze lehet majd házasítani, és a legtöbb funkcióját ugyanúgy képes lesz ellátni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére