Új gárdával folytatja a Metal Geart a Konami

Kojima egy informátor szerint tényleg távozik. A Konami új munkatársakat keres. Mi lesz a Metal Gearrel?

Új gárdával folytatja a Metal Geart a Konami

Ahogy azt tegnap megírtuk, egy rendkívül meglepő hír járta be a játéksajtót. Szemfüles fórumozók egyes jelekből arra következtettek, hogy a Konami sztár-dizájnere, Hideo Kojima vagy már nem tartozik a cég kötelékébe, vagy a közeljövőben készül elhagyni azt. Természetesen azonnal beindultak a találgatások, és mindenki megosztotta a maga elméletét, de konkrétumokat senki sem tudott.

A Gamespot újságírói, Peter Brown, és Rob Crossley azonban azt állítják, hogy a cég egyik alkalmazottjától olyan információkhoz jutottak, amik egyértelművé teszik, hogy mi is a helyzet. Az érthető okokból anonimitást kérő belső forrás szerintvalóban a Phantom Pain lesz Kojima utolsó, a cégnél elkészülő játéka. A direktor már nem alkalmazottként, hanem jóval kevesebb joggal bíró, külsős szerződéses munkatársként dolgozik csak a Konaminak. Így nem meglepő az sem, hogy a teljes Kojima Productions csapata átlényegült külsős munkatárssá, szerződésük pedig idén decemberig szól. Hogy utána mi fog történni, az egyelőre kérdéses, de az eddigi fejlemények tükrében (Kojima és a Kojima Productions nevét mindenhonnan levették) vélhetően a Konami kirakja a szűrüket.

A források szerint mindez egy cégen belüli hatalmi harc végeredménye, ahol Kojima alulmarad. Ezt követően várhatóan nagyságrendekkel kevesebbet szerepel majd a sajtóban, mint ahogy azt megszokhattuk, és korlátozottan vehet csak részt a játék promotálásában. Ráadásul olyannyira körön kívül került, hogy a vállalaton belüli kommunikációját is korlátok közé szorították. Kojima szellemét és hozzáállását azonban jól példázza, hogy a forrás szerint még ezek után is úgy állt a csapat elé, hogy együtt kell maradniuk, és a legjobb játékot kell leadniuk a rajongók érdekében.

A szomorú hírt megerősíti, hogy a Konami új embereket toboroza következő Metal Gearhez. Így minden jel arra mutat, hogy Kojimának hamarosan tényleg nem lesz beleszólása abba, milyen irányba is haladjanak Solid Snake kalandjai.

A döntés általános tiltakozáshullámot váltott ki a rajongók körében, ami érthető, mert Kojima, ellentétben számos sztárrá lett fejlesztővel, nem csak az arcát és a nevét adta a sorozat egyes részeinek munkálataihoz, hanem azok motorja volt. Az, hogy a Metal Gear az egyik legsikeresebb franchise lett, jelentős részben az ő kreativitásának köszönhető. Ezért is érthetetlen, hogy miért ilyen megalázó módon szabadulnak meg a harminc éve a céget erősítő, ikonná nőtt fejlesztőtől.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward