Új gamer egér és billentyűzet az ADATA műhelyéből

A vállalat bemutatta a K10-es billentyűzetet és az M20-as egeret, amelyek nagyobb és kisebb testvérei már 7 hónappal ezelőtt elrajtoltak.

Új gamer egér és billentyűzet az ADATA műhelyéből

Az ADATA két új termékkel jelentkezik, amelyek mindketten a gamereket veszik célba: az egyik az XPG Infarex K10 névre keresztelt billentyűzet, a másik pedig az M20-as egér. Előbbi kilenc világítási effekttel, anti-ghosting támogatással és ergonomikus billentyűsapkákkal érkezik, utóbbi pedig RGB világításával, OMRON kapcsolóival és az ötféle érzékenység közül választó DPI kapcsolóval próbál hódítani.

XPG Infarex K10 mem-chanical kapcsolókkal

A hét hónapja bemutatott Infarex K20 alá érkező Infarex K10 nem Kailh Blue típusú mechanikus kapcsolókat, hanem úgynevezett mem-chanical billentyűket használ, amelyek a membrános és a mechanikus kapcsolók ötvözetének tekinthetőek. Az RGB LED alapú háttérvilágítás a költséghatékonyság érdekében nem szabályozható billentyűnként, csak a kilenc előre beállított világítási effekt közül lehet választani, amelyek között fényfolyam, többszínű pulzálás, hétszínű kígyószerű villódzás,átkapcsolható statikus fény, hatszínű ciklikus pulzálás, piros és fehér pulzálás, piros és fehér váltakozás, fehér statikus és fehér pulzálás effekt sorakozik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mivel gamereknek szánt termékről van szó, természetesen az anti-ghosting támogatás sem hiányzik a fedélzetről, ami ezúttal 26 billentyű egyidejű lenyomását is kezelni tudja – teljes anti-ghosting támogatás azonban most nincs, hiszen nem klasszikus mechanikus kapcsolós megoldásról van szó. A K10-es modell a K20-ashoz hasonlóan 104 gombos kivitelben érkezik, plusz tartalmaz funkciógombokat is, amelyekkel a különböző média lejátszó funkciókat vezérelhetjük, és még a világítási effekteket is módosíthatjuk, külön szoftver alkalmazása nélkül. A hibrid kapcsolók a hivatalos weboldal szerint nagyjából 10 millió leütést viselnek el élettartamuk során.

Az ADATA XPG Infarex K10 Gaming Keyboard rövidesene elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban jelenleg nem ismert.

Jön egy új gamer egér is

A vállalat az új billentyűzet mellett az XPG Infarex M20 gamer egérről is lerántotta a leplet. Az 5000 DPI-s érzékenységű optikai szenzorral ellátott egér két fő gombja alatt OMRON gyártmányú mikrokapcsolók dolgoznak, amelyek élettartamuk során legalább 20 millió lenyomást bírnak ki, azaz nagyon strapabíróak. A szenzor érzékenysége akár játék közben is módosítható, méghozzá 5 szinten, így 400 DPI-s, 800 DPI-s, 1600 DPI-s, 3200 DPI-s, illetve 5000 DPI-s beállítások közül választhatunk. A 20 G-s gyorsulás pontos lekövetésére is képes optikai szenzor pontos típusát nem árulta el a gyártó, de az első tesztekből erre is fény derülhet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A főként jobbkezeseknek szánt egér a két fő gombon, a görgőn, illetve a DPI váltó kapcsolón kívül két oldalsó gombbak is rendelkezik, formavilága pedig nagyon hasonlít a klasszikus MS IntelliMouse Explorer egérére. A 132 milliméter hosszú, 69 milliméter széles és 43,5 milliméter magas egér 160 grammot nyom a mérlegen, az adott rendszerhez pedig USB kapcsolaton keresztül csatlakozik. A mintavételezési frekvencia (Report Rate) három szinten állítható (250/500/1000 Hz). A ház hátuljára RGB LED alapú világítás is került, ami a logót árasztja el színes fénnyel.

Az egy év jótállással érkező XP Infarex M20-as gamer egér hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban még nem érkezett információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap