Új galéria alkalmazást készített a Google

A friss alkalmazással kicsi rendszerigény mellett lehet majd hatékonyan kezelni a képeket.

Új galéria alkalmazást készített a Google

A Google az Android operációs rendszer könnyített változatát már korábban elindította. Az Android (Go edition) rajtja óta pedig azon van a vállalat, hogy a lehető legtöbb applikációból is készítsen olyan kivitelt, ami könnyedebben mozog, szerényebb hardver mellett is kellemes felhasználói élményt képes biztosítani. Ennek eredményeként most a Gallery Go került a terítékre.

A Google Fotók alkalmazás a 2015-ös bemutatása óta rendkívül elterjedté vált, nagyon sokan használják ezt a programot a képeik áttekintéséhez, legyen szó offline vagy online tárolt felvételekről. Ez az applikáció részben annak köszönheti a sikerét, hogy nagyon jó kényelmi funkciókkal tud szolgálni minden esetben. Egyszerűbbé tudja tenni a fotók és videók keresését, rendezését, megosztását és szükség esetén a fényképek minőségének a javítását is. Viszont mint a legtöbb modern alkalmazás az okostelefonokon, ez is egyre jobb hardvert igényel, ahogy fejlődik, de sok esetben az olcsóbb készülékeknél ez még nincs biztosítva. A Google viszont szeretné, ha a Google Fotók funkció mindenki számára elérhetőek lennének.

Galéria megnyitása

Ennek a törekvésnek köszönhetően jött létre a teljesen új Gallery Go program. Ez a fejlesztése a Google-nek kevesebb mint 10 megabájtot nyom, miközben megvan benne több olyan remek funkció is, ami miatt a Google Fotókat szeretik az emberek. (És a Google Fotók emellett 130 MB körüli mérettel „büszkélkedhet”.) Bár a Fotók esetében az online használat különösen fontos volt, és nagy hangsúlyt kapott, de a Gallery Go elsősorban olyan területeket vesz célba, ahol a hálózatok nem túl fejlettek, és éppen ezért ennél már az offline üzemelésre tevődött át a fókusz. Ez a nagyon kicsi mérete ellenére képes lesz automatikusan rendet tenni a képek között, megkönnyíteni a keresést a felvételek rengetegében, és akár szerkesztéskor is használatba vehető.

A Gallery Go az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő eszközön futó gépi tanulást alkalmazza több funkciójának a megfelelő működéséhez is. A fényképek organizációja, a felvételek címkézése és a gyengébben sikerült fotók minőségének a feljavítása is a mesterséges intelligenciának a bevetésével történik. És itt minden úgy lett megtervezve a Google elmondása alapján, hogy azok is élvezhessék a remek funkciókat, akik megbízhatatlan, gyenge internetkapcsolattal rendelkeznek az infrastruktúra hiányosságai miatt.

A Gallery Go applikáció legalább az Android 8.1 operációs rendszert igényli, és mostantól lehet igénybe venni. Valószínűleg sokan fognak róla lemaradni azért, mert magasra került az alapkövetelmény az Oreóval, de a vállalat ezt a programot elsősorban azért hozta létre, hogy az Android (Go edition) számára kedvezzen, az pedig az Android 8.1-nél indult.

Google Gallery Go: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap