Új funkciókat kap a Messenger Lite

Új funkciókat kap a Messenger Lite

A Facebook Messenger nagyon sok lehetőséget nyújt már, de a mérete is túlzottan nagyra nőtt, ezért a vállalat létrehozta a Messenger Lite-ot, ami lényegesen kisebb rendszerigénnyel bír, így szerényebb eszközökön is fürgén mozog. A Lite eredetileg egy sor opciótól meg lett fosztva, most azonban több olyan funkciót is kap ez a program, amire a vállalat szerint szükség van a lehető legjobb élmény elérése érdekében.

A Messenger Lite esetében eddig a GIF-ek igazából nem túl sokat értek, ugyanis csak szimpla képként jelentek meg, nem volt animációjuk. Most viszont ez megváltozik, szóval már úgy mozognak majd a GIF-ek, ahogy azoknak normál esetben kell. A Facebook leszögezte, hogy a GIF-ek küldéséhez olyan harmadik féltől származó billentyűzetre van szükség, ami rendelkezik GIF-es funkcióval, egyelőre csak így lehet animációkat megosztani a beszélgetőpartnerekkel.

Arra is lehetőséget nyújt a Messenger Lite, hogy az emberek átszínezzék a megszokott kék témáról a beszélgetéseiket. Minden üzenetváltásnál (legyen az egyszemélyes vagy csoportos) egyedi árnyalatot lehet majd beállítani. További testreszabási funkció, hogy a csevegések résztvevőinek különleges becenevet lehet megadni, nem kell mindenkinél a Facebookon megjelenő nevet használni. Sőt mi több, már a kedvelés jelét is szabadon lehet állítani, a felfelé mutató hüvelykujj helyett beállítható több tucatnyi egyéb emodzsi, így például szív vagy egy vidám cica. Ezeket az opciókat a beszélgetéseken belül elérhető információs gomb megérintésével lehet előcsalogatni.

Galéria megnyitása

Ezeknél talán fontosabb változtatás, hogy már fájlmegosztási lehetőség is biztosított lesz. Elküldhetnek bármilyen fájlt (adott méretben) az ismerőseiknek a Messenger Lite-on keresztül az emberek az alsó sávban megjelenő „+” gomb segítségével. Arra is kitér a vállalat, hogy már videocsevegéseket is lehetőség van bonyolítani a Messenger Lite applikációval. Ezt a funkciót is úgy optimalizálták, hogy még gyengébb hálózatok mellett is képes legyen elfogadható minőséget nyújtani a beszélgetések során. És állítólag stabilabbá vált a szolgáltatás a folyamatos csiszolásoknak hála, szóval pozitívabb élményben részesülhetnek a meglévő és a jövőben csatlakozó felhasználók. A mostani újításokkal egyébként egészen biztos, hogy több embernek lesz vonzó a Messenger Lite.

A Facebook igyekezik kihangsúlyozni azt is, hogy a Messenger Lite a fejlesztésekkel együtt is sovány marad. A vállalat hivatalos közleményének tanúsága szerint még mindig 10 megabájt alatt van az applikáció, gyorsan letölthető, telepíthető, nem foglal sok helyet, valamint fürgén indul. És már most előre vetítette a közösségi oldal, hogy 2019-ben további újdonságokkal és funkciókkal lehet majd számolni az alkalmazáson belül.

Facebook Messenger Lite: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap