Új, folyamatos üzemre tervezett Arctic CPU hűtő jött

Az Arcitc újdonsága egy halk, de strapabíró ventilátort kapott, ami hatékonyan fújja le a lamellákról a hőcsövek által odajuttatott meleget – 24/7 üzemmódban is.

Új, folyamatos üzemre tervezett Arctic CPU hűtő jött

Az Arctic szakemberei elkészítették a Freezer 7 Pro továbbfejlesztett változatát, a folyamatos üzemeltetésre tervezett Freezer i11 CO modellt, amely nem csak kellően strapabíró, de nagy hűtőteljesítményt is kínál, zajszintje pedig alacsony, hála az új ventilátornak.

Az új processzorhűtő 108 x 90 milliméteres alapterülettel bír, magassága 130 milliméter, pozíciója pedig rugalmasan választható. A 480 grammos újdonság összesen 45 darab, egyenként 0,4 milliméter vastag alumínium lamellából épül fel, alapját pedig három darab 6 milliméteres átmérőjű hőcső adja, amelyek közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével. A termék Intel LGA-1150, 1151, 1155, 1156, 2011 és 2011-3 processzorfoglalatokra szerelhető fel, maximális hűtőteljesítménye pedig 150 watt, de a gyártó ajánlása szerint inkább csak 130 wattos TDP-ig érdemes bevetni, ha folyamatos üzemről van szó.

A lamellák előtt egy 92 milliméteres átmérőjű légkeverő dolgozik, ami a PWM támogatás jóvoltából az 500 RPM és 2000 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül üzemel, így egyetlen óra leforgása alatt maximum 125,7 köbméternyi levegő megmozgatására képes. Zajszint tekintetében 0,3 Sone értékre kell felkészülni, ami 22,5 dB(A) körüli értéket jelent. A ventilátor japán gyártmányú dupla golyóscsapágyazással érkezik, ami a pornak és a folyamatos hőhatásnak sokkal jobban ellenáll, mint a hagyományos megoldások, így élettartama akár ötször hosszabb lehet.

Az Arctic Freezer 11i CO mellé a szokásos szerelési anyagok mellett MX-4-es típusú hővezető pasztát is mellékel a gyártó. A hat év jótállással rendelkező termék 40 eurós ajánlott végfelhasználói áron kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward