Shop menü

ÚJ FOLYADÉKHŰTŐ SZETT ÉRKEZETT, AMELY AKÁR 4 VIDEOKÁRTYÁT IS KÉPES LEHŰTENI EGYSZERRE

A 2000 W-os maximális hűtőteljesítmény sok mindenre elég lehet.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Új folyadékhűtő szett érkezett, amely akár 4 videokártyát is képes lehűteni egyszerre

A Bykski egy különleges folyadékhűtő szettel rukkolt elő a minap, ami a maga 2000 W-os maximális hűtőteljesítményének köszönhetően akár a munkaállomások nagy teljesítményű processzorait, illetve akár maximum 4 darab videokártyát is képes lehűteni egyszerre, természetesen attól függően, hogy az összesített TDP keret belefér-e a fentebb említett hűtőteljesítménybe.

Galéria megnyitása

A B-1080-CEC-X termékkóddal ellátott folyadékhűtő szett egy nagyobbacska házban foglal helyet, ami 419 milliméter magas, 488 milliméter mély, illetve 138 milliméter széles, azaz egy Mini-ITX számítógépházhoz, illetve a kisebb Micro-ATX modellekhez képest is nagyobb kiterjedéssel bír.

Galéria megnyitása

Az elsősorban szerverek és munkaállomások hardverkomponenseinek hűtésére kifejlesztett megoldás a gamerek számára is vonzó választás lehet, valamint azokhoz a konfigurációkhoz is passzolhat, amelyekben alapból nem fér el egy nagyobb hőleadó radiátor, hiszen az ebben az esetben egy külön házban kap helyet, bár utóbbi esetekben talán túlzás lehet a bevetése. Egy Core i9-13900K processzorral és egy GeForce RTX 4090-es videokártyával szerelt konfiguráció esetében még tuning mellett is kiváló hűtőteljesítményre számíthatunk, ezzel egy időben pedig a zajszint sem lehet túl magas, hiszen a névleges hűtőteljesítménynek kevesebb mint felét vesszük igénybe.

Galéria megnyitása

A hatalmas hőleadó radiátort, amelynek vastagsága 46 milliméter, összesen 9 darab 120 milliméteres ventilátor szellőzteti át. A részből és bronzból álló ventilátor 30 darab dupla folyadékcsatornát kapott, és a szett része egy percenként 700 liternyi hűtőközeg megmozgatására képes szivattyú is, ami akár 1,5 bar nyomást is képes előállítani.

Galéria megnyitása

A folyadékhűtő szett egy – a lehetőségekhez mérten – kompakt házban foglal helyet, ebből csak két darab folyadékhűtő csövet kell kivezetni az adott számítógépházon belül található folyadékhűtő blokkokhoz, ezek a szokásos ¼”-os fittingeken keresztül csatlakoztathatóak a hűtőkörbe. A folyadékhűtő szett előlapja felől egy kis folyadékszint-jelzőt is találunk, az oldallapok pedig nagyméretű szellőzőfelületekkel rendelkeznek annak érdekében, hogy a ventilátorok megfelelő mennyiségű levegőt pumpálhassanak át a lamellák között.

Galéria megnyitása

Az extrém folyadékhűtő szett egyelőre még csak Japánban bukkant fel, ahol 525 amerikai dollárnak megfelelő japán jent kérnek el érte. Az újdonság bizonyos esetekben kifejezetten jó választás lehet, az első független tesztek majd meg is mutatják, tényleg kiváló-e.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére