Új előre telepített Google alkalmazás lesz Androidon

A jövőben már a YouTube Music is ott lesz minden olyan okostelefonon, ami a Google Play-szolgáltatásokkal kerül a boltokba.

Új előre telepített Google alkalmazás lesz Androidon

A Google időnként módosítja azoknak az applikációknak a kínálatát, amiket a partnereknek kötelezően telepíteniük kell az okostelefonjaikra, és erre lesz most jó példa a YouTube Music érkezése. Ennek köszönhetően a keresőóriás reményei szerint az eddiginél többen fogják majd használni ezt a szolgáltatást.

Az Android operációs rendszerű mobilokon általában egy sor olyan program van gyárilag biztosítva, amiknek köszönhetően már az első bekapcsolást követően sok jó lehetőséggel szolgálnak a különböző eszközök. És hamarosan már a YouTube Music is ide fog tarozni. A Google egyébként eddig is nyújtott olyan alkalmazást, ami zenelejátszásra szolgált streaming funkcióval, ez volt a Google Play Zene. És a YouTube Music ennek a helyét fogja átvenni, tehát az új applikáció érkezésével elvileg nem lesz több program kötelezően előre telepítve az eszközökön, hanem kikerül a „csomagból” a Google Play Zene.

Galéria megnyitása

A Google az Android 10 operációs rendszer érkezésével már minden mobilon és más egyéb eszközön előtérbe helyezi a YouTube Music alkalmazást, de már az Android 9.0 esetében is ezt kell majd a továbbiakban használatba vennie a partnereknek a Google Play Zene helyett. Egészen eddig, ha ezt valaki szerette volna használni a YouTube Music-ot, akkor le kellett tölteni a Google Play Áruházon keresztül, de a jövőben már a bekapcsolást követően ott lesz ez a megoldás azokon a készülékeken, amelyeknek része a GMS (Google Mobile Services).

Sok híroldal már szó szerint temeti a Google Play Zenét, de valójában arról egyelőre nincs szó, hogy ezt kivonná a Google a forgalomból. Brandon Bilinski, a YouTube Music produkciós menedzsere egy blogbejegyzésben direkt kiemelte, hogy aki a korábbi szolgáltatást szeretné használni, minden további nélkül megteheti, mindössze a későbbiekben már manuálisan kell telepítenie az alkalmazást a Google Play Áruház közbenjárásával. Persze nem lennénk meglepődve, ha a keresőóriás kivonná a forgalomból a Play Zenét idővel, de erre most még nem került sor. Mindenki gond nélkül használhatja a saját fiókját.

A jövő egyértelműen a YouTube Music-é, de a Google Play Zene mindaddig szinte biztosan maradni fog, amíg a Google nem tudja megoldani a YouTube Music-kal való teljes összeolvasztást. Mivel a keresőóriásnak egyébként sincs akkora felhasználói bázisa, mint a legnagyobb zenestreaming riválisainak, nem engedheti meg magának, hogy előfizetőket veszítsen.

A Google egyébként folyamatosan próbál többet tenni azért, hogy a YouTube fizetős szolgáltatásai egyre népszerűvé váljanak, gondolunk itt nemcsak a YouTube Music-ra, hanem a YouTube Premiumra is. A cél minden kétséget kizáróan az lenne, hogy a saját megoldása az Spotify és az Apple Music méltó riválisává lépjen elő a zenestreaming fronton, de még masszív a lemaradása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap