Új DJI drón érkezett kompakt kivitelben, hosszú üzemidővel

A Mavic Mini létrejötte érdekes oka van, és nagyon sokan fognak örülni az érkezésének.

Új DJI drón érkezett kompakt kivitelben, hosszú üzemidővel

A DJI folyamatosan képes érdekes fejlesztésekkel fenntartani az érdeklődők figyelmét, és most egy igazán különleges eszközt leplezett le a Mavic termékkategórián belül. A Mavic Mini széles körben elérhető lesz, sokaknak jelenthet ideális megoldás, és az Egyesült Államokban különösen népszerű lehet.

Galéria megnyitása

A Mavic Mini elsősorban azért jött létre, hogy a DJI egy olyan magasabb minőségű drónt tudjon kínálni, ami nem igényli Amerikában a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) regisztrációját, ennek pedig az az oka, hogy az eszköz tömege nem haladja meg a 250 grammot. Az újdonság 249 grammos tömeggel büszkélkedhet, így a törvény adta keretet maximálisan kihasználta a DJI.

Ez a készülék a Spark felett, de a korábbi Mavic modellek alatt helyezkedik majd el a palettán. Jól hordozható szerkezetről beszélhetünk, amit néhány mozdulattal össze lehet hajtani, és még egy kisebb táskába is bele lehet csúsztatni. A tenyérnyi drón még kinyitva is csak 245 x 290 x 55 milliméteres, hordozás közben pedig mindössze 140 x 82 x 57 milliméterre hajtogatható össze.

Galéria megnyitása

A tervezők egy egészen jó kamerával látták el a Mavic Minit, ami ugyan 4K UHD minőséget nem tud elérni, de a 2.7K QHD (2720 x 1530 pixel) esetén is egészen jó látványt tud biztosítani. A maximális felbontásnál csak 30 FPS-sel tud felvenni, de amennyiben elegendő a Full HD minőség is, akkor már lehet választani 60 FPS-es beállítást is – maga a video bitráta 40 Mbps lehet, amivel már azért ügyesen lehet gazdálkodni.

A szenzor 12 megapixeles, 1/2.3 hüvelykes a mérete, az optikája pedig 24 milliméteres gyújtótávolságú (ekv. 35 mm), a rekesznyílása pedig F/2.8-as. Természetesen fotózni is tud a drón, ilyenkor akár 1/8000 záridőre is képes lehet, amivel a gyorsan mozgó objektumokat is „megfagyasztja”. És nagyon fontos még, hogy stabilizált az egység három tengelyen, szóval nem kell attól tartani, hogy nagyon remeg majd a felvétele, vagy bemozdul a fotója.

Galéria megnyitása

Az eszköz mellé jár dedikált távvezérlő, amihez csatlakoztatni lehet okostelefont, és azt is be lehet vonni a drón kezelésébe. Folyamatosan látható az élő kép alacsonyabb felbontáson, valamint a saját DJI Fly alkalmazásával egy sor szoftveres trükköt lehet bevetni, amikkel az amatőr felhasználók is „profiként” érezhetik magukat, izgalmas jeleneteket rögzíthetnek minimális tapasztalattal.

Azonnal meg is lehet osztani a telefonról azt, amit a drón látott a repülések során, ennek sokan örülhetnek. Be van ágyazva a SkyPixel közösségi megosztás is, ami direkt a drónosoknak szól.

Galéria megnyitása

Fel van szerelve a Mavic Mini GPS vevővel, valamint egy sor különböző érzékelővel, amik megkönnyítik majd a használatát, és igyekeznek biztonságossá tenni a repülést akár váratlan helyzetekben is. (Viszont ennek kevesebb a segédszenzora, mint a drágább társaiknak, így jobban igényli az odafigyelést a vezérlés közben.) A Mavic Mini legfeljebb 4 kilométeres távolságra reptethető el, ami persze elmarad a nagyobb testvérek repülési képességétől, de valószínűleg a legtöbb fogyasztó számára megfelelő lesz ennyi is. Ami nagyon fontos, hogy a készülék az apró mérete ellenére is rendelkezni fog annyi akkukapacitással, hogy ideális esetben akár 30 percet is képes legyen a levegőben tartózkodni.

A DJI Mavic Mini kétféle csomagban lesz elérhető, az alapkivitelben 135 ezer forintba kerül, az úgynevezett „Fly More Combo” felszereltséggel pedig 170 ezer forintos összegért rendelhető meg. Érdemesebb lesz mindenkinek a drágábbat vásárolni, mert megéri a felárat azon kiegészítők összessége, amik ebben benne vannak. Található a „Fly More Combo” kiszerelésben propellervédő, plusz propeller, jobb töltőegység, valamint három extra telep, hogy még tovább lehessen élvezni a drónozás örömét. A termék szállítása november 11-én indul, és értelemszerűen Magyarországon is elérhető lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap