Új dizájnnal és zajszűréssel mutatkozott be az AirPods Pro

Minden korábbinál magasabb minőséget nyújt az új termék, de ennek megfelelően az ára is megugrott.

Új dizájnnal és zajszűréssel mutatkozott be az AirPods Pro

Az Apple AirPods sokáig nem frissült, idén azonban már a második kiadás érkezett belőle, ezúttal az AirPods Pro modellel ismerkedhetünk meg. Az újdonság az eddigi legnagyobb változást jelenti az AirPods termékskálán, kívül és belül is jelenetős változtatások történtek a termék felépítésében, melyeknek köszönhetően még több érdeklődőnek a figyelmét fogja felkelteni. Csak az a kérdés, hogy a felárát kifizetik-e az emberek.

Az új generációs AirPods megváltozott kialakítása kellemesebb viseletet fog nyújtani, és egy kicsit kevésbé lesz feltűnő, mint a korábbi változat. Itt már újra van szilikon illeszték, amiről korábban lemondott az Apple abban bízva, hogy nincsen rá szükség a kiemelkedő minőség biztosításához. Az új szilikonos fülharangok három méretben járnak majd az eszközhöz, hogy mindenki a lehető legjobb illeszkedés mellett alkalmazhassa. És olyan csatornákat alakított ki a vállalat az eszközben, amelyeken keresztül megfelelő szellőzést tud biztosítani, és a nyomáskiegyenlítést is megoldja, így a zárt hangtér ellenére is szellős érzetet fog kelteni. Ha pedig már a felépítésnél tartunk, azt is megjegyezhetjük, hogy IPx4 minősítéssel rendelkezik, tehát bírja a nedvességet, esőt, izzadságot.

Galéria megnyitása

Az AirPods Pro egyik leginkább várt újítása az aktív zajszűrés, amit az Apple kifejezetten nagy alapossággal tervezett meg. A rendszer több mikrofont használva oltja ki azokat a zajokat, amik megpróbálják megzavarni a zenehallgatás, filmezés, műsorfogyasztás élményét. A külső mellett a belső zajokat is vizsgálja a rendszer, és az Apple elmondása szerint 200 Hz-es a mintavételezés, szóval másodpercenként 200 alkalommal képes módosítani a hangzáson a dinamikus alkalmazkodás érdekében az AirPods Pro.

Mint a legtöbb ilyen eszköznek, ennek is van áteresztő módja, ilyenkor tisztán lehet majd hallani a környezeti zajokat, és nemcsak kényelmes, de biztonságos is lesz az utcai használat közben. Sok baleset történik az utakon a zenehallgatás miatt, így ez különösen fontos. Az aktiválásához csak hosszan meg kell nyomni az érintésérzékeny szárakat – de a szoftveréből is kapcsolható ez.

Galéria megnyitása

Az AirPods Pro alapját is az Apple saját SiP egysége, a H1 adja tíz audiomaggal, ez remek lehetőségekkel kecsegtet, ugyanez található már egyébként az AirPods második kiadásában is – és más készülékekben is felbukkant már. Van itt egyebek mellett Adaptív EQ technológia, ami automatikusan képes lesz szabályozni a hangszínt a zenéknél, hogy azok még ütősebben szólaljanak meg. A rendszer a fül formáját figyelembe véve fog meghatározott módosításokat végezni, erre azért van szükség, mert minden embernek másabb a fülformája.

Galéria megnyitása

Támogatott a Siri, a digitális asszisztens szolgáltatás révén hangutasításokat lehet majd intézni a csatlakoztatott eszköz számára, ami akár a zenelejátszásra is vonatkozhat. Az egyszerűbb kezelési műveleteteket viszont az érintésérzékeny száron is el lehet érni különböző gesztusokkal. Természetesen az értesítéseket is át képes adni, az üzeneteket pedig szükség esetén fel is tudja olvasni a rendszer a felhasználónak, és a hallgatás élménye meg is osztható.

Galéria megnyitása

A kiemelkedően jó hangzás elérése érdekében az Apple úgy alakította ki az AirPods Prót, hogy új és egyedi nagy dinamikatartományú erősítőt integrált bele, és olyan hangkeltővel vértezte fel, ami alacsony torzítás mellett képes hangot adni magának, és kifejezetten erőteljes mély hangzással tud szolgálni.

Az új erősítő megalkotásakor az is fontos szempont volt, hogy alacsony energiafelhasználás mellett legyen képes üzemelni, így ez is hozzátesz majd a jó üzemidőhöz. És a vezeték nélküli összeköttetés egyébként Bluetooth 5 modulon keresztül fog üzemelni, ami szintén mindent megtesz a jó fogyasztás garantálása érdekében. A társítás pedig pofonegyszerű lesz az okostelefonokkal és szinte minden más eszközzel.

Galéria megnyitása

A szerkezet képes magától kikapcsolni, így ezzel a felhasználónak egyáltalán nem kell foglalkoznia, csak ki kell vennie a füléből a kiegészítőt. Az Apple optikai szenzorral, mozgásérzékelővel, és beszédhangészlelővel is ellátta a mindössze 5,4 grammos fülhallgatót.

Az AirPods üzemideje maradt a régiben szimpla zenehallgatás esetén, 5 órát bír majd, viszont a zajszűrés bekapcsolása is fogyasztással jár majd, és vissza fogja kicsit vetni az üzemidőt kb. 4,5 órára, telefonálás közben pedig 3,5 órás produkcióval lehet kalkulálni. A 45,6 gramm tömegű tok ezúttal is töltős, és ezzel együtt nagyjából egy napos üzemidőt lehet összehozni, és van gyorstöltés, aminek köszönhetően 5 perc alatt egy órányi használatra elegendő töltést vesz fel. A tok egyébként Qi szabványnak megfelelő vezeték nélküli töltést támogat, így minden erre alkalmas készülékkel lehet egyszerűen tölteni, csak a megfelelő helyre kell tenni, és a töltés azonnal elindul.

Az Apple AirPods Pro már megrendelhető, és 3-5 napon belül meg is fog érkezni, szóval nem várat magára. A termék hazánkban kereken 100 ezer forintos áron rajtol, tehát eléggé masszív felárral jár a hagyományos AirPods 60 ezer forintos árához képest, de még 75 ezer forintos vezeték nélküli töltést támogató modellhez mérten is. Az AirPods Pro olyan eszközökkel használható, amelyen az iOS 13.2 (iPadOS), az watchOS 6.1, a tvOS 13.2 vagy a macOS Catalina 10.15.1 fut.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap