Új csúcs-Exynos készül a Note20-hoz

Új csúcs-Exynos készül a Note20-hoz

A Samsung sok kritikát kapott azért, mert a Galaxy S20 esetében nem túl jól sikerült Exynos lapkát használ a Qualcomm Snapdragon 865 mellett. Az Exynos 990 több szempontból is szerényebben teljesít a kvázi riválisánál, de ez nem jön jól az aktuális zászlóshajónál, mivel a felhasználók nem nézik jó szemmel, hogy bizonyos országokban (USA, Dél-Korea, Kína) jobb készülékeket kaphatnak azok a vásárlók, akik papíron ugyanazt a mobilt veszik.

Talán ezen felbuzdulva döntött úgy a Samsung, hogy a Galaxy Note20 számára már egy másik lapkát fog bevetni. Megbízhatónak ítélt iparági források szerint a vállalat szakemberei már dolgoznak az Exynos 990-et leváltó Exynos 992 rendszerchipen.

Az a hír járja, hogy a továbbfejlesztett Exynos már nem ugyanazt a gyártástechnológiát fogja használni, mint az aktuális, és ez jelentheti majd a kulcsot ahhoz, hogy ne legyen csalódást keltő az Európába szánt Galaxy Note20. A feltételezések szerint a Samsung már 6 nanométeres csíkszélességen gyárthatná az Exynos 992-t, ami így hatékonyabb is lenne amellett, hogy valamelyest biztosan gyorsabbá válik.

Galéria megnyitása
Galaxy Note10

Biztosat jelenleg még nem lehet tudni, de némi esély arra is van, hogy a Samsung azért készül egy továbbfejlesztett Exynos 992 rendszerchippel, mert a Qualcomm is azon dolgozik, hogy sebességet váltson. Tavaly a Snapdragon 855 után a vállalat előrukkolt a Snapdragon 855+ lapkával, és talán idén is ugyanez lesz a helyzet. A Snapdragon 865 után a cég tovább növelheti a tempót, és bemutathatja a Snapdragon 865+ mobilplatformot a készülékek számára.

Talán a Galaxy Note20 már a Snapdragon 865+ és az Exynos 992 felhasználásával kerül már a boltokba. Akárhogy is lesz, azt mindenképpen reméljük, hogy az Exynos 992 megfelelő irányba indul majd el, és bármilyen eszközbe kerül, az nem fog már túlzottan melegedni, és az elvárhatónál rövidebb üzemidőt produkálni úgy, hogy a tempóját tekintve is elmarad majd az adott Snapdragontól.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap