Új Charge modellel érkezett Berlinbe a Fitbit

Az IFA-n a Fitbit standján a Charge 3 fitneszkarperec várta az érdeklődőket, ami akár NFC chippel is szolgálhat.

Új Charge modellel érkezett Berlinbe a Fitbit

A Fitbit új Charge szériás viselhető kiegészítője a megjelenését tekintve nem hoz nagy változtatást, de összességében sokkal használhatóbb lett az újdonság. A Charge 3 egy igazán jól sikerült készülék, de az árazásánál talán egy kicsit vastagon fogott a ceruza. Na de ne szaladjunk ennyire előre, fussunk végig rajta, mire képes.

A Fitbit ezúttal egy olyan megjelenítőt használ a készülékén, ami 40 százalékkal nagyobb képátlóval rendelkezik, mint a Charge 2 előlapján elterülő egység, és ez Gorilla Glass 3 üveg védelme alatt áll. Az érintésérzékeny kijelző OLED technológiás és szürke árnyalatok kirajzolására képes. Van fizikai gomb a terméken, de a menüje úgy lett kidolgozva, hogy érintésekkel gyorsan és könnyen lehessen a felületén navigálni, eközben pedig haptikus visszajelzésekkel is szolgál. Az okostelefonnal együtt a Fitbit újdonsága már nemcsak arra biztosít lehetőséget, hogy a felhasználó megkapja a csuklójára az értesítéseket. A Charge 3 esetében van már Quick Replies néven olyan funkció, amit kihasználva az üzenetekre akár gyors választ is lehet küldeni, ez az opció viszont egyelőre csak Android mellett biztosított. A mobillal Bluetooth-on keresztül fog kommunikálni az eszköz, és a kapcsolati lehetőségek terén még egy extrával lehet számolni, ez pedig az NFC chip – GPS sajnos nem került bele. Az opcionálisan NFC-vel szerelt változatnál lehet fizetni (Fitbit Pay) is a szerkezettel, továbbá a beléptető kapukon való áthaladásnál is jól jöhet ez a megoldás.

Galéria megnyitása

A karperec a beépített szenzorjai révén fogja vizsgálni a felhasználója minden mozzanatát egész nap, még alvás közben is. Az edzések megkezdése előtt már nem kell a beállításokkal babrálni, ugyanis a rendszer magától képes lesz meghatározni, hogy milyen sportot űz az ember – legalábbis amennyiben nem valamilyen extrém dologról van szó, mert 15 előre meghatározott, gyakori tevékenységet kezel magától. A napi testmozgásokat idővonalas nézetben lehet majd megtekinteni. Egyebek mellett pulzusmérő is van a Charge 3 kelléktárában, és a véroxigén-szint megállapítására is képes, ami a sportolók számára igen fontos információ lehet. A viselhető kiegészítő rendelkezik tengerszint feletti magasság mérésére szolgáló szenzorral is, a hölgyek számára pedig egy különleges extrát is tartogat: a menstruációs ciklusokat is követi a szerkezet, és jelezni fog előre, amikor már érdemes felkészülni a menzeszre. A Charge 3 felismeri, ha túlságosan feszült az ember, és ilyenkor tud légzéssel kapcsolatos, nyugtató gyakorlatok végrehajtásában segédkezni.

Galéria megnyitása

A Charge 3 grafitfekete és kék-rózsaarany kivitelekben lesz elérhető, viszont a Fitbit szakemberei úgy oldották meg a szíj csatlakoztatását, hogy néhány másodperc alatt le lehessen cserélni, így akár az öltözetéhez is igazíthatja majd a reggeli indulás előtt az eszköz megjelenését a tulajdonosa. Több különböző stílusú és színű pánttal is számolni lehet, melyeknek az ára 30 és 50 dollár között fog alakulni – az sportosabbak az olcsóbbak, a bőrből készülő, elegánsabbak pedig a drágább példányok. A Charge 3 esetében 5 ATM vízállósággal kell kalkulálni, és így nem meglepő, hogy a Fitbit elmondása alapján úszni is minden probléma nélkül lehet a szerkezettel – nagyobb merüléseknél viszont érdemes lesz inkább a parton hagyni. A hivatalos adatok szerint ez a termék egy hétig fogja bírni egyetlen feltöltést követően, ami a fitneszkarperecek körében átlagos eredménynek számít.

Galéria megnyitása

A Fitbit Charge 3 ajánlott fogyasztói ára az alapkivitelben 150 dollár lesz, ha pedig valaki a mobilfizetési lehetőséget is szeretné, az 170 dollár kifizetésére készüljön fel, de ebben az esetben egy extra szíj is a csomag része, tehát nem csupán az NFC chip jár a 20 dolláros felárért. Ez a viselhető kiegészítő októbertől lesz megvásárolható, szóval még egy kicsit várat magára.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward