Új Blu-ray írók, már 128GB-os BDXL lemezekhez is

Új Blu-ray írók, már 128GB-os BDXL lemezekhez is

A Pioneer műhelyében elkészült a vállalat legfrissebb Blu-ray írója, amely immáron a háromrétegű 100 GB-os, valamint a négyrétegű 128 GB-os adattároló kapacitást nyújtó BDXL korongokat is támogatja. A termék BDR-206MBK típusjelzéssel büszkélkedik és a Buffalo kínálatában már fel is tűnt, igaz, ott már nincs rajta a Pioneer logo.

A Buffalo az újdonság felhasználásával egy belső, SATA csatolófelületet használó (BRXL-6FBS-BK) és egy külső, USB 2.0-s csatolófelületen keresztül csatlakozó terméket (BRXL-6U2) készített. Az új Blu-ray író a négy réteget tartalmazó, 128 GB-os adattároló kapacitást kínáló, valamint a háromrétegű, 100 GB-os BD-R XL korongokat is képes megírni, méghozzá 4x-es tempóban. Emellett a termék a régi BD-R/BD-R DL, valamint a BD-RE/BD-RE DL típusú Blu-ray korongokkal is megbirkózik, sőt, még CD és DVD lemezek írására is használható. Hogy az egyes lemezeket milyen tempóban képes megírni a szerkezet? Nos, arról az alábbi kis felsorolás ad némi képet.

 

[list type="unordered"]

[*]BD-RE XL (3 réteg), BD-RE SL/DL: 2x,

[*]BD-R XL (4 réteg), BD-R XL (3 réteg): 4x,

[*]BD-R SL/DL: 6x,

[*]DVD +/-R, DVD+/-R DL, DVD+RW: 8x,

[*]DVD-RW: 6x,

[*]DVD-RAM: 5x,

[*]CD-R, CD-RW: 24x.

[/list]

Az új külső- és belső Blu-ray írók várható végfelhasználói árával és megjelenésükkel kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk sem a Buffalo-tól, sem pedig a Pioneer-től.

 

A Pioneer kínálatában megjelenő újdonsághoz (BDR-206MBK ) több szoftver is jár majd, amelyek között jelen lesz a CyberLink PowerDVD 10,  a PowerProducer 5, a Power2Go 7, az InstantBurn 5,  a PowerBackup 2,  a Medi@Show 5 és a LabelPrint 2 is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward