Új, az eddigieknél vonzóbb „olcsó” iPaddel rukkolt elő az Apple

Az iPad új generációja nagyobb Retina kijelzőt kapott, és egyéb újításokat is hordoz.

Új, az eddigieknél vonzóbb „olcsó” iPaddel rukkolt elő az Apple

Az Apple a friss iPhone kínálat mellett más eszközökről is beszélt, és beharangozott például egy olyan új táblagépet, ami a hatodik generációs iPad helyét veszi át a kínálatban. A készülék kifinomultabb lett az elődjénél, és már természetesen a legújabb szoftveres környezetet eleveníti meg.

A tervezők a korábbi házba próbáltak nagyobb kijelzőt belezsúfolni a hetedik iPad esetében, és ez nagyvonalakban sikerült is nekik. Az újdonság már egy 10,2 colos Retina megjelenítőt vonultat fel, miközben megtartotta a hagyományos Touch ID gombot is. A kijelző a korábbi 3,1 megapixel körüli felbontásról 3,5 megapixelesre emelkedett, és szélesebbek lettek a betekintési szögei. A készülék megőrizte a Smart Keyboard kompatibilitást, ennek köszönhetően a gombsorral kiegészítve nagyon kényelmesen lehet majd rajta dolgozni, és az Apple kiemelte, hogy a tableteknél fontosnak tartja a kiemelkedő produktivitást. Azt is megtudhattuk, hogy az első Apple Pencil használatára is lehetőséget nyújt a készülék, ami szintén a munkát könnyítheti sok esetben. A virtuális billentyűzetet pedig majd tetszés szerint lehet a megjelenítőn mozgatni az ideális elhelyezéshez.

Galéria megnyitása

Az Apple az iOS 13 érkezésével együtt elindította az iPadOS-t is, a vállalat rengeteg funkciót dolgozott ki úgy, hogy az megfelelően ki tudja használni a nagyobb képátló nyújtotta előnyöket, és a partnereit is arra sarkalta a fejlesztési időszak alatt, hogy gondoskodjanak a kompatibilitásról. Ennek eredményeként állítólag már 1 millió olyan applikáció van az App Store-ban, aminél van valamilyen különleges előny az iPadOS mellett. Az iPadOS-nél a Slide Over és Split View minden eddiginél intuitívabban használható, osztott képernyőn akár kétszer is futtatható ugyanaz a program, az App Exposé pedig számos helyzetben egyszerűsíti le a használatot.

De az iPadOS-be nem is kell belemerülni a különleges lehetőségekért, pusztán a Főképernyő sokkal jobban kihasználható lett, és az Apple Pencil támogatás is minden korábbinál fejlettebb. Az iPadOS jeleskedni fog a szövegszerkesztésben, a billentyűzet használatakor, és a fájlok kezelése során is, külső adathordozóról is kényelmesen elérhetőek a dokumentumok. És még a Safari használata során is lehet majd hasznos opciókkal találkozni, amik közelebb hozzák a személyi számítógépeknél elérhető élményt a tulajdonosokhoz.

Galéria megnyitása

A cupertinói alakulat az Apple A10 Fusion rendszerchipet használja ennél a masinánál, ami azt jelenti, hogy a teljesítményét tekintve mai szemmel nézve már nem kell túlzottan sokat várni tőle, de elfogadható tempóval fogja tenni a dolgát. Mivel az új megjelenítő egy kicsit nagyobb felbontású lett a korábbinál, ezért a grafikus egységre mindenképpen nagyobb terhelés helyeződik. A tárhely alapesetben 32 GB lesz csak, de meg lehet majd venni a gépet 128 GB-tal szerelve is.

Az Apple az új iPaddel kapcsolatosan nem volt túlzottan közlékeny a rendezvény során, a részletekre csak később fog fény derülni. De az például biztosan kijelenthető, hogy lesz majd többféle kiszerelés a kapcsolati lehetőségeket tekintve, és az a modell, ami fel lesz vértezve extraként 4G LTE hálózati modemmel is, gigabites sebességű internetelérésről gondoskodhat mobilhálózati kapcsolaton keresztül.

Galéria megnyitása

A FaceTime HD kamera révén jó minőségű videocsevegéseket lehet majd bonyolítani a szerkezettel, ha pedig fotózni szeretne a felhasználó, akkor a hátlapon elhelyezett 8 MPixeles kamerát érdemes majd használatba venni. A vállalat megmutatta, hogy az iPad képes lesz a kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazások és szolgáltatások használatára. Ez azt jelenti, hogy támogatott az ARKit is egyebek mellett. Jó hír, hogy a masina mellé ajándékban jár egy éves Apple TV+ előfizetés is. és támogatja az Apple Arcade szolgáltatást. Érdekesség, hogy nem csupán alumíniumból van a háza a terméknek, hanem olyan fémet használ itt az Apple, ami teljes mértékig újrahasznosításból származik. Korábban még nem volt ilyen iPad. Azt nem tudhattuk meg, hogy mekkora kapacitású akkumulátor került a hátlap alá, az viszont kiderült, hogy nagyjából 10 órás üzemidővel lehet kalkulálni, ami mindenképpen jónak tekinthető.

Az új generációs iPad ára 330 dollárról indul, szóval ez továbbra is kedvező ajánlatnak tekinthető, sőt mi több, kedvezőbb lett, mint bármikor korábban - a tanulók még kedvezményt is kaphatnak az árból. Az iPad eladások az utóbbi időben folyamatosan emelkedtek, és már a hatodik generációs iPadet is sokan keresték, szóval borítékolható, hogy az újdonság még jobban fog szerepelni. Ennek az eszköznek a bemutatón elhangzottak szerint szeptember 30-án indulhat a forgalmazása, és széles körben elérhető lesz, a rendeléseket pedig már most le lehet rá adni.

 

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap