Új ASRock alaplap A520-as lapkakészlettel

A PCI Express 4.0-s támogatásról ugyan le kell mondanunk, az általános felszereltség azonban egyáltalán nem tűnik rossznak.

Új ASRock alaplap A520-as lapkakészlettel

Az AMD A520-as lapkakészletének rajtja már nem lehet túl messze, ugyanis kezdenek szivárogni a vele felszerelt első alaplapok fotói. Ezek között jelen van az ASRock A520M Pro4, ami microATX formátummal érkezik és egész jó felszereltséggel bír.

 A főként Socket AM4-es APU egységek számára készített költséghatékony alaplap a korábbi információknak megfelelően teljes egészében mellőzi a PCI Express 4.0-s támogatást, ám ez ebben a kategóriában, ahol a költséghatékonyság kiemelten nagy jelentőséggel bír, nem is igazán meglepő döntés. A Mini-ITX formátumú alaplapokkal ellentétben ebben az esetben négy darab DDR4-es memóriafoglalatot kapunk, valamint két darab M.2-es SSD slot is rendelkezésre áll, amelyek közül az egyikhez gyári alumínium hűtőborda is jár. Ez a slot közvetlenül a processzor PCI Express vezérlőjéhez kapcsolódik, míg a másik slot már az A520-as vezérlőhídra támaszkodik. Az adattárolók persze a klasszikus SATA 6 Gbps-os portokat is használhatják, ezekből négy található az alaplapon.

Galéria megnyitása

Ezeken felül egy PCI Express 3.0 x16-os slot is rendelkezésre áll, ami jellemzően csak x8-os sávszélességgel működhet az APU egységek mellett, plusz egy M.2-2230-as slotot is kapunk, így a WiFi és Bluetooth vezérlővel ellátott bővítőkártyák alkalmazásának sincs technika akadálya. Utóbbiakhoz két darab antennafuratot is kialakítottak a hátlapi portok sorában.

Az ASRock újdonságának hátoldalára háromféle videó kimenet került: egy HDMI, egy DispalyPort és egy D-Sub – utóbbival a régi monitorokat használó vásárlókra is gondoltak. A hátlapra került még USB 3.2 Type-C és Type-A port, valamint négy USB 3.0-s csatlakozó, egy Gigabites Ethernet port, az audió vezérlő pedig három darab Jack Audió csatlakozón keresztül fogható munkára, ha analóg módra van szükség.

Az Athlon 3000G, RYZEN 3000G, illetve RYZEN 4000G sorozatú APU egységekhez ajánlott alaplap várhatóan 50-70 dollárba kerül majd, amikor megjelenik kereskedelmi forgalomban. Az A520-as lapkakészlet rajtjára szeptemberben számíthatunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap