Új AMD videokártyák mutatkoznak be december folyamán?

Úgy tűnik, a Radeon RX 5500 XT-ről, illetve a Radeon RX 5600-as sorozatról hullhat le a lepel még idén.

Új AMD videokártyák mutatkoznak be december folyamán?

Az AMD Radeon RX 5500-as videokártyája már nagyon régen bemutatkozott, a DIY piacon azonban még mindig nem tette tiszteletét, pedig a vállalat ígérete szerint az év negyedik negyedévében kéne elrajtolnia. Egyes információk szerint erre december 12-én sor is kerülhet. A friss pletykák szerint a negyedik negyedév folyamán, amiből már csak december hónap van, várhatóan néhány újabb videokártya is bemutatkozik: érkezhet a Radreon RX 5500 XT, illetve a Radeon RX 5600-as sorozat is.

Galéria megnyitása Újabb videokártyákkal rukkolhat elő az AMD A Radeon RX 5500 XT természetesen ugyanarra a NAVI GPU-ra támaszkodik, mint a Radeon RX 5500, ám ebben az esetben már nem csak 22, hanem mind a 24 RDNA egység aktív lesz. Ennek köszönhetően a NAVI 14 GPU-ban található 1536 stream egység mindegyikét munkára lehet majd fogni, memória-alrendszer terén azonban nem igazán várható komolyabb változás. Ez 128-bites adatsínt és GDDR6-os memórialapkákat jelenthet, amelyek 14 GHz-es effektív órajelen ketyeghetnek.

A Radeon RX 5500 XT mellett a Radeon RX 5600-as sorozat is bemutatkozhat, amelynek tagjai a GeForce GTX 1660 Super és a GeForce GTX 1660 Ti ellen szállhatnak harcba. Ennél a modellnél 192-bites adatsínre csatlakozó 6 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriáról tesztnek említést a pletykák, a GPU tulajdonságairól azonban nem igazán tesznek említést.

Nincs kizárva, hogy az újdonságok a NAVI 10 lapka köré épülnek, ami természetesen korlátozott kiépítésben kerülhet rájuk. A Radeon RX 5600 esetében 1792 körüli, míg a Radeon RX 5600 XT esetében 1920 vagy 2048 stream egység megléte tűnik valószínűnek, ám ez egyelőre nem több egyszerű tippnél. A Radeon RX 5600-as sorozat egyébként ugyan bemutatkozhat december folyamán, de kereskedelmi forgalomban majd csak a következő év januárjában találkozhatunk velük.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap