Új AMD memóriacsomag és gyorsabb RAMDisk szoftver

Az AMD egy új, 16 GB-os, kifejezetten játékosoknak szánt memóriacsomaggal jelentkezik, amelyhez már a RAMDisk szoftver új, különböző optimalizációkat kínáló kiadása is jár.

Új AMD memóriacsomag és gyorsabb RAMDisk szoftver

Az AMD kínálatában egy új memóriacsomag jelent meg, amely a Gamer sorozatot erősíti. A négy darab 4 GB-os modulból álló csomag a Radeon RG2133 Gamer Series nevet kapta, a benne található memóriamodulok pedig DDR3-2133 MHz-es órajelen ketyegnek.

A friss memóriacsomag tulajdonságai

A 2133 MHz-es órajelhez CL10-11-11-30-as időzítés társul, a memóriamodulok üzemi feszültsége pedig 1,65 voltos értéket képvisel. A 4 GB-os modulok memóriachipjeit új, egyedi tervezésű hűtőbordák hűtik, amelyek kompakt kialakítással érkeznek, így az egyes modulok nem magasabbak 30 milliméternél, ami igen jó hír, hiszen a modulok így nem kerülnek konfliktusba a szélesebb processzorhűtők túlnyomó többségével.

A négy darab 4 GB-os memóriamodulból álló memóriacsomag Intel XMP és AMD AMP támogatással is érkezik, így az előre eltárolt profilok alkalmazásával rendkívül egyszerűen és gyorsan üzembe helyezhetőek az újdonságok.

A Radeon RG2133 Gamer Series memóriacsomaghoz a RAMDisk szoftver legfrissebb kiadása is jár, amely akár 64 GB-os RAMDisk tárhely létrehozására is bevethető. A csomag a Newegg kínálatában már elérhető, ahol 154,99 dollárt kérnek el érte.

Megérkezett a Radeon RAMDisk szoftver 4.1-es kiadása is

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az AMD egyes memóriamoduljaihoz RAMDisk alkalmazást is mellékel, amellyel lehetőség nyílik rá, hogy a rendszermemóriából lefoglaljunk bizonyos mennyiségű tárhelyet, amit aztán szupergyors gyorsítótárként használhatunk. Ez utóbbi különösen jól jöhet, ha az SSD meghajtóval ellátott rendszerünk írási/törlési ciklusainak számával spórolni szeretnénk.

Az AMD Radeon RAMDisk szoftver legfrissebb, 4.1-es kiadása nemrégiben készült el. Az új szoftver a különböző optimalizációknak köszönhetően a korábbinál jobb teljesítményt kínál, ami a rendszer indulásának és leállításának sebességére egyaránt jótékonyan hat. Az AMD állítása szerint a legújabb frissítés jóvoltából a hidegindítás háromszor, a leállítás pedig akár 20x gyorsabb lehet az előző kiadás által kínált sebességekhez képest. Persze az említett gyorsulás csak akkor lép érvénybe, ha a szoftverben a "Load in Background" és a "Background Update" funkciók engedélyezve vannak. A szoftvert itt találják az érdeklődők.

Érdekes adalék, hogy az AMD a fentebb említett memóriamodulokat nem saját maga gyártja. A modulok gyártását és tesztelését a New Jersey-ben található Dataram végzi, méghozzá az AMD által meghatározott szabványok szerint. Ugyanez a cég áll a Radeon RAMDisk szoftver mögött is, amit a memóriamodulok mellé ajándékba ad az AMD. A RAMDisk alkalmazás természetesen akár közvetlenül a Dataram kínálatából is elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward