Új Alice játék készülhet?

American McGee új Alice játékot szeretne készíteni, de előbb meg kell szereznie a jogokat az EA-től.

Új Alice játék készülhet?

American McGee, az őrült Alice játékok alkotója szeretné tudni, hogyha új Alice játékot készítene, támogatnánk-e Kickstarteren: A következő kérdéseket tette fel a rajongóknak Facebook oldalán (egyelőre szépen alakul a dolog, pont én voltam az 1000. lájkoló):

[list type="unordered"]

[*]Ha meg tudnánk szerezni a jogokat az EA-től, játszanátok az Alice 3-mal?

[*]Ha játszanátok az Alice 3-mal, támogatnátok-e Kickstarteren?

[*]Ha igennel válaszoltatok a fenti kérdésekre, akkor hallassátok a hangotokat, megpróbálom felkelteni az érdeklődést arra az esetre, ha történetesen erről tárgyalnék az EA-vel a két hét múlva esedékes GDC konferencián. Minél nagyobb az érdeklődés, annál komolyabban fogják venni a beszélgetést.

[/list]

McGee úgy érzi, hogy Alice történetének lezárásához mindenképp szükség van még egy harmadik részre. Ha még emlékeztek rá, a 2000-ben megjelent első rész, melyet McGee még a Rogue Entertainment színeiben készített el, klassz játék volt és nagy sikert aratott; a kiadó akkor is az EA volt. A második rész, a 2011-es Madness Returns, amelyet MCGee új csapatával, a Spicy Horse-szal fejlesztett, már kevésbé volt sikeres, a látványosan sötét stílus mellet a játékmenet sajnos eléggé sekélyesre sikeredett, és a darab a boltokban sem teljesített jól. McGee idén januárban nyilvánosan kritizálni kezdte az EA-t, mert szerinte rosszul marketingelték a folytatást, amikor véres hardcore horroként akarták eladni – bár később kénytelen volt emiatt elnézést kérni tőlük. Ilyen előzmények után érdekes lesz látni, mi sül a ki majd a tárgyalásokból.

McGee és a Spicy Horse most zárt le egy sikeres Kickstarter akciót, melynek során az Akaneiro: Demon Hunters című készülő új játékukhoz gyűjtötték össze a szükséges 200 000 dollárt. Valószínűleg ennek sikerén felbuzdulva gondolták, hogy így akár egy Alice folytatás is összejöhet. Ehhez persze előbb meg kell szerezniük a jogokat az EA-től. Egy biztos: érdekes menet lesz.

McGee és az EA tárgyalásokat folytat

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward