Új 4,7 colos iPhone-t készíthet az Apple

Új 4,7 colos iPhone-t készíthet az Apple

Az Apple éveken keresztül adta ki az iPhone-okat 4,7 és 5,5 hüvelykes méretben, de tavaly teljesen átrajzolta a kínálatát, és már a legkisebb okostelefonja is 5,8 colos lett. Ez idén valószínűleg nem fog megváltozni, de jövőre más lehet a helyzet, ismét forgalomba kerülhet egy, a mostaniaktól kisebb iPhone.

Iparági pletykákra hivatkozva egy tajvani lap számolt be arról először, hogy az Apple egy olyan mobilon dolgozhat, ami 2020-ban fog bevetésre kerülni, és mindössze 4,7 colos lesz a megjelenítője. Az új termék állítólag az iPhone 8 alapjait használhatja fel némi modernizálást követően, és hasonló szerepet tölthet majd be, mint az iPhone SE tette korábban. Ez a készülék a híresztelések alapján más időpontban mutatkozhat majd be, mint a csúcsmodellek, egy márciusi rajtot valószínűsít az információt megszellőztető lap. A különleges szerkezet az Apple A13 rendszerchippel mutatkozhat majd be, előre láthatólag ezt használja majd az Apple az idei évben debütáló mobiljainál. A termék szimpla kamerarendszert kaphat, mint amilyen az iPhone 8 esetében is megfigyelhető volt. A háttértár tekintetében több kivitel is elképzelhető, de a 128 GB-os variánst biztosnak tartja a tajvani forrás a beszállítói információk alapján.

Galéria megnyitása

Az Economic Daily szerint a 4,7 hüvelykes iPhone esetében le kell majd mondani a Face ID-ról, ezzel együtt pedig a TreuDepth kamera egységről is, ugyanis itt ismét a Touch ID ujjlenyomat-olvasós gombja térhet vissza a megjelenítő alá. Ennél az eszköznél az lehet a cél, hogy olcsóbb legyen az összes aktuálisan elérhető modellnél. A legtöbb szaklap 600-650 dollár környéki árazást valószínűsít, szóval ez még mindig felsőkategóriás árban futhat, de többen engedhetik majd meg maguknak, mint például az iPhone XR-t. Az iPhone 8 „újrahasznosítása” viszonylag alacsony összegből összehozható lenne, és mivel az lehet itt a cél, hogy egy olcsóbb okostelefon szülessen, így talán a lehető legszerényebb összeget akarja a fejlesztésre fordítani az Apple.

Amennyiben az Apple valóban előrukkol egy olyan eszközzel, az valószínűleg elsősorban azt a célt szolgálhatja majd, hogy a fejlődő országokban jobban tudjon érvényesülni. A cupertinói alakulat Indiában már több okostelefonját is gyártja annak érdekében, hogy gazdaságosabban értékesíthesse az eszközeit, de a forgalom nem emelkedik érzékelhetően, ugyanis az iPhone részesedése ezen a területen 1-2%-os szinten mozog. A cég abban bízhat, hogy egy fokkal megfizethetőbb, felsőkategóriás teljesítményt biztosító eszközt talán nagyobb kedvvel vásárolnak majd az emberek, és végre áttörést érhetne el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap