TV készülékekre érkezik a Game Pass

Akár kábeltévé előfizetés mellé is járhat majd idővel a szolgáltatás.

TV készülékekre érkezik a Game Pass

Az Xbox Game Pass felhőszolgáltatása bár még mindig csak mobilon működik, a terjeszkedés sosem volt titkolt célja a Microsoftnak. A legújabb blogbejegyzés szerint viszont már megcélozzák a televíziókészülékeket is, olyannyira, hogy bármilyen netre kötött TV-vel működjön a rendszer.

Ezt a TV készülékekbe épített böngészőn keresztül fogják könnyen elérni, így a Stadiával szemben nem lesz szükség se drága Chromecastre, se semmilyen kiegészítőre egy kontrolleren és persze az előfizetésen kívül.

A Microsoft azokra is gondol, akiknek drága az Xbox Game Pass Ultimate jelenlegi formája, ezért olcsóbb előfizetési konstrukciókat is be kívánnak majd vezetni.

A telekommunikációs vállalatokkal is együtt dolgoznak, hogy esetleg az ottani előfizetés része legyen a felhőrendszer. Ilyen módon sokkal több emberhez érhetnének el és például egy HBO előfizetéshez hasonlóan kisebb felárért lehetne hozzájutni az Xbox All Access nevű szolgáltatáshoz, ami akár egy konzolt is magában foglalhatna. Arról nem is beszélve, hogy a szolgáltatók könnyedén be tudnák állítani, hogy az Xbox felhőjáték prioritást kapjon a hálózaton, így búcsút lehetne inteni a fölösleges késésnek.

Olyannyira komolyan veszik a felhőjátékot, hogy konkrétan egy csak felhőre optimalizált konzolt is készítenek, ami nem lesz majd képes helyileg futtatni a játékokat.

Arra sem kell már sokat várni, hogy végre böngészőből élvezhessük a számítógépeinken az Xbox Game Pass Ultimate előnyeit. A Microsoft ígérete szerint pár héten belül minden Xbox Game Pass Ultimate tag el fogja tudni érni a felhőt Safari, Chrome vagy Edge böngészőből. Az év későbbi részében pedig már a PC-s Xbox appból is működni fog a rendszer, ami ráadásul lehetőséget kínál majd a játékok online kipróbálására azok letöltése előtt.

Ahhoz, hogy mindez jól működjön, a Microsoft fejleszteni fogja az adatközpontjait az egész világon és az eddigi Xbox One gépek helyett már Xbox Series X gépek teljesítményével fog a felhő működni. Ez azt jelenti, hogy mindenki egyformán élvezheti majd a gyorsabb betöltést, magasabb képfrissítést és persze az Series X/S gépek előnyeit.

A blogbejegyzésben arra is kitérnek, miért éri meg a Game Pass Ultimate üzemeltetése. Azok a játékosok ugyanis, akik előfizetők, nagyjából 50%-kal nagyobb eséllyel vásárolnak valamit, mint a nem tagok, így több pénzt hagynak a kasszában.

Az EA Play szolgáltatás kihasználása 200%-kal nőtt amióta a Game Pass része, az Outriders a Game Pass-ba érkezése ellenére is a legjobban fogyó cím lett a rajt hetében és az előfizetők sokkal több fajta játékot próbálnak ki, mint bármikor korábban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap