Tűz volt a Western Digital és a Kioxia egyik NAND üzemében

Pánikra a jelek szerint nincs ok, ugyanis a tüzet hamar megfékezték, a leállás pedig nem tartott sokáig.

Tűz volt a Western Digital és a Kioxia egyik NAND üzemében

Nemrégben sajnálatos esemény történt a Western Digital és a Kioxia által közösen üzemeltetett egyik gyáregységben, a Japánban, egészen pontosan a Yokkaichi ipartelepen található Fab6-os egységben, ahol kisebb tűz ütött ki. A Western Digital szerint az eset nem befolyásolja jelentősebb mértékben a termelést.

Galéria megnyitásaA Kioxia (korábbi nevén Toshiba Memory) egyik partnerének adott tájékoztatás szerint a Fab6 egység egyik speciális részlegében, a tisztaszobában történt az incidens, ám személyi sérülés nem történt és az anyagi kár sem jelentős. A tűzeset okát egyelőre nem közölték, mindössze annyi biztos, hogy egy eszköz kapott lángra, ám a kezdődő tüzet hamar és megfelelően semlegesítették. A tűz január hetedikén, helyi idő szerint reggel 6 óra 10 perckor kezdődött, amelynek következtében a gyártáshoz használt egyik eszköz részben megsérült.

Mivel a tüzet hamar sikerült eloltani, a kiesés nem volt jelentős, az üzemben viszonylag hamar visszaállt a termelés nagy része a rendes kerékvágásba. Éppen ezért remélhetőleg a termelésre sem lesz komolyabb negatív hatása az esetnek, legalábbis az aktuális információk alapján úgy tűnik.

Maga a Fab 6-os gyáregység egyébként 2018. szeptembere óta termel, jelenleg pedig 64 és 96 cellarétegből álló 3D NAND Flash memórialapkák készülnek itt. A szóban forgó lapkák termelése a szomszédos Fab 5-ös és Fab 2-es üzemekben is folyik, vagyis egyéb üzemegységek is részt vesznek a termelésben. Arról egyelőre nincs hír, hogy az eset pontosan mekkora termeléskiesést okozott, de idővel, ahogy a vizsgálatok lezárulnak, erre is fény derül. No meg persze arra is, pontosan miért gyulladt ki az érintett eszköz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap