Shop menü

TŰPONTOS KÖVETÉST ÍGÉR A HTC ÚJ KIEGÉSZÍTŐJE

A bázisállomásoknál olcsóbb és pontosabb megoldással rukkoltak elő.
Török Roland
Török Roland
Tűpontos követést ígér a HTC új kiegészítője

A HTC a térbeli követés terület egyik fontos piaci szereplője, ám a Vive Trackereknek üzemeltetése sajnos csak és kizárólag a SteamVR rendszerekhez használt bázisállomásokkal érhető el. Ez azt jelenti, hogy ha valaki például MOCAP jellegű feladatokat vagy teljes testes játékélményt kívánna elérni a VR-on belül, akkor szükséges pár darab fixen lehelyezett eszköz a teremben, ami az emberre vagy a tárgyra aggatott Vive Trackerek számára a térbeli pozíciót fixálja.  

Ez nem csak, hogy drágítja a követő rendszer kiépítését, de sajnos a mobilitás is problémába ütközik, hiszen egyetlen helyszínhez van kötve a használatuk. Ezt a problémát oldhatja fel a VIVE Ultimate Tracker, ami a VR és a kevert valóságú térben használható, méghozzá bázisállomás és vezetékek nélkül. 

A VIVE Ultimate Tracker készülék egy önmagát kamerával követő kiegészítő, ami a térbeli pozícióját folyamatosan tudja majd közvetíteni a vele USB-s vezeték nélküli adóvevővel összekötött számítógéppel és VR szemüveggel. Mindegyik egység saját CPU-val van felvértezve, ami a hétórás üzemidőt biztosító akkumulátorral együtt a 94 grammos eszköz szívében foglal helyet. 

A kiegészítő gyorsan és könnyen cserélhető és tölthető, illetve a szabványos foglalatának hála bármilyen állványra felhelyezhető. Az eszköz támogatja a HTC VIVE XR Elite headseteket is, de a bejelentés alapján további VR szemüvegek is számíthatnak majd a támogatásra, így jó eséllyel a Meta Quest headsetekkel is használható lesz.  

A teljes testes követéshez természetesen egyetlen eszköz nem elég, ennek megfelelően akár egyszerre 5-öt is magunkra aggaszthatunk majd a kiegészítőkből, amit egyetlen USB-s adóvevővel tud majd a rendszer követni. További részletek és az ár megtekinthető a hivatalos weboldalon.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére