Tuningolt GeForce RTX 2080 Ti kompakt folyadékhűtéssel szerelve

A Gigabyte újdonsága kompakt folyadékhűtést kapott és természetesen az RGB LED-ek sem maradtak le róla.

Tuningolt GeForce RTX 2080 Ti kompakt folyadékhűtéssel szerelve

A Gigabyte még november elején mutatta be speciális, folyadékhűtő blokkal és/vagy kompakt folyadékhűtéssel ellátott GeForce RTX 2000-es sorozatú videokártyáit, amelyek között kétféle GeForce RTX 2080-as és egy GeForce RTX 2080 Ti modell lapult. Utóbbiból akkoriban még csak egy folyadékhűtő blokkal ellátott változat jelent meg, most viszont elkészült a kompakt folyadékhűtő blokkal ellátott változat is, amely az AORUS GeForce RTX 2080 Ti XTREME WATERFORCE 11G nevet viseli.

A melegedő komponensek hűtéséről egy Asetek gyártmányú kompakt folyadékhűtő szett gondoskodik, amely ezúttal nagyobb folyadékhűtő blokkot használ, mint a GeForce RTX 2080-as modellnél alkalmazott megoldás, hogy a plusz memórialapkák és a tápáramkör extra MOSFET-jei is megfelelő hűtéshez juthassanak. Az új modell gyakorlatilag ugyanazokat az órajeleket veti be, amelyeket a csak folyadékhűtő blokkal ellátott változatnál már megismerhettünk: a GPU a referencia 1545 MHz helyett már 1770 MHz-es GPU Boost átlag-órajelet alkalmaz, a memórialapkák effektív órajelét pedig 14000 MHz-ről 14140 MHz-re emelték.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A folyadékhűtő blokkot két darab 395 milliméter hosszú cső kapcsolja a 240 milliméter széles hőleadó radiátorhoz, amelyre két darab 120 milliméteres ventilátor került. Maga a kártya két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval érkezik és legalább egy 750 wattos tápegységet igényel a stabil működéshez. Videó kimenetei között ezúttal három darab DisplayPort 1.4-es, három darab HDMI 2.0b, valamint egy USB-C VirtualLink csatlakozó foglal helyet. Az újdonság 290 milliméter hosszú, 131,05 milliméter széles és 40,41 milliméter magas, vagyis az adott számítógépházban két PCI slotot foglal el.

Az AORUS GeForce RTX 2080 Ti XTREME WATERFORCE 11G hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható végfelhasználói ára pedig 1400 dollár felett helyezkedik majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap