Folyadékhűtőt kaptak a Gigabyte extrém videokártyái

A kompakt folyadékhűtéssel vagy folyadékhűtő blokkal szerelt újdonságokról az RGB LED alapú világítás sem hiányzik.

Folyadékhűtőt kaptak a Gigabyte extrém videokártyái

A Gigabyte eddig már több GeForce RTX sorozatú videokártyát is bemutatott, ám a közeljövőben három új, folyadékhűtő blokkal, illetve kompakt folyadékhűtő szettel ellátott modell is érkezik, így akik a léghűtés helyett folyadékhűtésben gondolkodnak az új sorozat kapcsán, rövidesen új opciók közül is választhatnak.

Aorus Xtreme WaterForce RTX 2080

Ez a felsőkategóriás videokártya 12+2 fázisú tápellátással érkezik, GPU és VRAM terén pedig egyaránt megemelt órajeleket alkalmaz. A melegedő komponensek hűtését egy kompakt folyadékhűtő szett végzi, amelyhez 240 milliméteres hőleadó radiátor kapcsolódik. Mind a videokártya fedélzetén, mind pedig a hőleadó radiátoron helyet kap némi RGB LED alapú világítás, így aki ilyesmire is vágyik, nem lesz csalódott.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A GPU esetében 1890 MHz-es GPU Boost átlag-órajelet állítottak be, a GDDR6-os VRAM pedig 14 000 MHz helyett már 14 140 MHz-en ketyeg, vagyis kis mértékben azt is tuningolták (~1%...). A hatékony hűtéssel ellátott újdonság fedélzetén három darab Displayport 1.4-es, három darab HDMI 2.0-s és egy USB Type-C csatlakozó kap helyet, azaz hét videó kimenet lesz jelen rajta. A tápellátásról a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó segítségével gondoskodhatunk, az adott számítógépházban pedig két slotnyi helyet foglal majd az újdonság.

Árazásról egyelőre sajnos nem esett szó, az viszont biztos, hogy az új videokártya rövidesen megjelenik az üzletek polcain.

Jönnek a folyadékhűtő blokkal szerelt változatok is

A Gigabyte két másik újdonságot is bemutatott, amelyek az Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce WB és az Aorus GeForce RTX 2080 Xtreme WaterForce WB nevet kapták. Mindketten gyárilag rögzített folyadékhűtő blokkal érkeznek, amelynek talpazata polírozott, nikkelbevonattal ellátott rézből készült, fedlapja pedig főként akrillapból áll, ám Aorus logóval ellátott szálcsiszolt felületű alumíniumlemez is helyet kapott rajta. Az átlátszó részek mögött címezhető RGB LED világítás lapul, ami bármilyen szabványos aRGB kivezetésről meghajtható – még az Aorus logót is színes fénnyel árasztja el.

A gyorsabbik modell, vagyis az Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce WB esetében 16+3 fázisú tápellátás áll rendelkezésre, amihez két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó kapcsolódik. A GPU 1770 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyeg, a VRAM pedig 140 MHz-es tuning hatására már 14 140 MHz-es effektív órajelet vethet be.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az Aorus GeForce RTX 2080 Xtreme WaterForce WB ezzel szemben már csak 12+2 fázisú tápellátást kapott, csak úgy, ahogy fentebb bemutatott, kompakt folyadékhűtő szettel szerelt társa. A GPU szintén 1890 MHz-es GPU Boost átlag-órajelet alkalmaz, a VRAM pedig ugyanúgy 140 MHz-es tuningon esett át, mint a másik két videokártyánál, effektív órajele így 14 140 MHz.

Noha a kompakt folyadékhűtő blokk miatt akár egy slotnyi helyen is elférhetnének az új videokártyák, a videó kimenetek miatt mégis két slotnyi helyre lesz szükségük, hiszen a három darab DisplayPort 1.4-es csatlakozó mellett három darab HDMI 2.0-s port, valamint egy USB-C típusú VirtualLink csatlakozó is lapul a fedélzeten.

Árakról ennél a két újdonságnál sem esett szó, megjelenésükre azonban rövidesen számíthatunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap