Tuningolt GeForce GTX Titan Colorful módra

Tuningolt GeForce GTX Titan Colorful módra

A GeForce GTX Titan néhány nappal ezelőtt mutatkozott be hivatalosan, majd pár napra rá az Nvidia partnerei is bemutatták saját megoldásaikat a témában. A sok-sok unalmas, teljesen egyforma dizájnnal érkező példány közé szerencsére néhány gyöngyszem is került, hála az EVGA mérnökeinek.

Persze nem csak az EVGA illetékesei gondolták úgy, hogy érdemes egyedi modellekkel kiemelkedni a szürke mezőnyből: a jelek szerint a Colorful vezetése is hasonló álláspontot képviselt, így egy gyári kinézetű, de alaposan tuningolt GeForce GTX Titan született.

Az újdonság felépítését tekintve tökéletesen megegyezik az Nvidia referencia dizájnjára alapozó modellekkel, ám órajelek tekintetében már szakít a referencia paraméterekkel. A GK110-es GPU, amely 2688 CUDA maggal rendelkezik, alap esetben 837 MHz-es alap-, illetve 876 MHz-es boost órajelen ketyeg. Ezzel szemben a Colorful újdonságánál már 983 MHz-re emelték a boost órajelet, ami egészen pontosan 107 MHz-es tuningot jelent.

Galéria megnyitása

A 384-bites adatsín végén lógó 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória sem úszta meg órajel-emelés nélkül: az alap esetben 6 GHz-es effektív órajelen ketyegő memóriachipek 400 MHz-es tuningon estek át, így már 6,4 GHz-es effektív órajelen üzemelnek, azaz a rendelkezésre álló maximális memória-sávszélesség észrevehetően nőtt.

A GeForce GTX Titan nem egy apró videokártya, így félő, hogy idővel elkezd vetemedni a hosszú PCB, hiszen a videokártya hűtő súlyos darab, a gravitációt pedig nem lehet kijátszani. A Colorful illetékesei gondoltak a problémára, így az újdonsághoz kapunk műanyag támasztékot, amivel a videokártya hátsó sarkát "aládúcolhatjuk".

A Colorful tuningolt GeForce GTX Titánja hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Sajnos most is nagy rá az esély, hogy a friss különlegesség csak Kínában kerül majd az üzletek polcaira, sehol máshol.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap