Túlságosan hasonlít a Star Wars: Fallen Order és a Sekiro?

Vajon a Respawn direkt inspirálódott a From Software játékából?

Túlságosan hasonlít a Star Wars: Fallen Order és a Sekiro?

A Sekiro: Shadows Die Twice egy kiváló játék, ahogy az elvárható a From Software-től. Az utóbbi hetekben azonban a Star Wars Jedi: Fallen Order alaposan előtérbe került az E3-nak köszönhetően, és néhányak szerint (főleg akik zárt ajtók mögött kipróbálták a demót) a két játék talán túlságosan is hasonlít egymásra, főleg a harcrendszer tekintetében.

Ezzel kapcsolatban a Fallen Order harcért felelős dizájnere, Jason de Heras nyilatkozott a minap. Elmondása szerint nagyon érdekes volt látni, hogy a From Software korábbi játékaival ellentétben a Sekiro nem használ stamina bart annak érdekében, hogy kordában tartsa a játékost.  Heras elmondta, hogy az ő játékukban sincs stamina, és megnyugtató volt látni, hogy ez egy megjelent játékban már bejött és működik.

Heras úgy vélekedik, hogy szabadon engedni kell a játékost támadni, gurulni, védekezni, vagy amit szeretne, és inkább azt kell elérni, hogy a mesterséges intelligencia ezekre megfelelően reagáljon, és kihívást nyújtson, megbüntesse a rossz mozdulatokat. Szerinte így a játékosok is jobban érzik magukat, mert több lehetőségük van.

Ezen kívül a Fallen Order is rendelkezik egy saját védekezési / hárítási rendszerrel, ami jutalmazza a megfelelő időzítést. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyire hasonlít majd pontosan a Sekiro által használt rendszerre.

Mindenesetre azt le kell szögezni, hogy a két játék közötti hasonlóság ebből a szempontból nagy valószínűséggel véletlen. A Sekiro nemrég jelent meg, a Fallen Order pedig már évek óta fejlesztés alatt áll, és ilyen későn már nem lehetne ilyen alapvető módosításokat eszközölni.

Heras elmondta, nem is nagyon bánja a hasonlóságokat: "Számunkra pozitív volt látni, hogy a miénkhez hasonló... nagyon hasonló játék jelent meg, és láthattuk a sikerét".

Persze, vélhetően a Jedi: Fallen Order közel sem lesz annyira kőkemény, mint a Sekiro, hiszen nagyon széles rétegeknek kell megfelelnie. Hacsak nem hoz be a Respawn egy megfelelő nehézségi módot.

Akárhogy is, kiderül november 15-én, hiszen a Star Wars Jedi: Fallen Order akkor jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap