Trükkös DDR4-3600 MHz-es memóriacsomagok a Gigabyte-tól

A DDR4-3600 MHz-es modulok az AORUS Memory Boost funkció jóvoltából DDR4-3733 MHz-en ketyeghetnek, ha a megfelelő Gigabyte alaplapba kerülnek.

Trükkös DDR4-3600 MHz-es memóriacsomagok a Gigabyte-tól

A Gigabyte két új AORUS RGB sorozatú memóriacsomag piacra dobására készül, amelyek egy érdekes extra funkcióval érkeznek, de ez hivatalosan csak akkor aktiválható, ha a memóriamodulok Gigabyte alaplapban kapnak helyet. Lényegében arról van szó, hogy az alapból DDR4-3600 MHz-es órajelen ketyegő memóriamodulokat az AORUS Memory Boost funkció engedélyezésével „tuningolhatjuk”, vagyis DDR4-3700 (Intel), illetveDDR4-3733 MHz-es órajelen (AMD) használhatjuk őket, amennyiben az adott Gigabyte alaplapon a legfrissebb BIOS teljesít szolgálatot. Persze ezt a tuningot minimális erőfeszítéssel jó eséllyel manuálisan is el tudjuk érni – erre viszont majd csak az első független tesztek adnak megnyugtató választ. A lenti táblázat egyébként tartalmazza, mely alaplapoknál érhető el ez a funkció és mely BIOS verzióra van szükség az aktiválásához. A BIOS ennél frissebb természetesen lehet, úgy is működni fog a szolgáltatás.

Galéria megnyitása

A memóriacsomagok esetében közös, hogy DDR4-3600 MHz-es modulokat tartalmaznak, amelyek az Intel alapú konfigurációk esetében CL19-19-19-43-as, az AMD alapú rendszereknél pedig CL20-19-19-43-as időzítés mellett dolgoznak – az üzemi feszültség egységesen 1,35 V. A névleges paramétereket természetesen XMP 2.0-s profil tartalmazza, ahogy az manapság lenni szokott, de a JEDEC szabványban rögzített memória-órajelek és időzítések is támogatottak az SPD profilokon keresztül.

Galéria megnyitása

Az új csomagok közül a GP-AR36C18S8K2HU416R jelölésű példány két darab 8 GB-os memóriamodult tartalmaz, míg a GP-AR36C18S8K2HU416RD esetében a két darab 8 GB-os modul mellett két „dummy” modul is helyet kapott, így mind a négy memóriafoglalatot feltölthetjük világító újdonságokkal. A világítást természetesen testreszabhatjuk a Gigabyte RGB Fusion alkalmazáson keresztül.

Galéria megnyitása
A GP-AR36C18S8K2HU416R csomag

Az új AROUS RGB memóriacsomagok rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, várható listaárukról azonban egyelőre nem tett említést a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap