Trójait tartalmaznak egyes Razer driverek

Trójait tartalmaznak egyes Razer driverek

Olykor-olykor előfordul, hogy egyes neves gyártók termékeire vagy terméktámogatási oldalára felkerülnek olyan fájlok, amelyek vagy vírussal vagy trójaival fertőzöttek. Az elmúlt évek folyamán számtalan ilyen eset történt, ám az utóbbi hónapokban hasonló problémával kapcsolatban nem érkeztek hírek, egészen máig.

A pendrive-okon vagy külső merevlemezeken, amelyeken sokszor extra alkalmazások is helyet foglalnak, ha ritkán is, de előfordul, hogy a komoly ellenőrzés ellenére is bekerül egy-egy vírus vagy trójai. Ezek az esetek többnyire hamar kiderülnek, ám addigra már kereskedelmi forgalomba is kerül néhány termék, amelyek kellemetlenségeket okozhatnak az elővigyázatlan felhasználók és a nem megfelelő védelemmel ellátott rendszerek számára. Ezúttal  Trend Micro adott ki figyelmeztetést: a biztonságtechnikai nagyvállalat szerint a népszerű, játékosok számára különböző perifériákat készítő Razer terméktámogatási weboldalán számos trójaival fertőzött driver található. A fertőzött driver telepítése után a rendszerre, egészen pontosan a System könyvtárba kerül a WORM.ASPXOR.AB névre keresztelt trójai.

A szakértők szerint a fent említett kártékony kód azért tud könnyedén terjedni, mert a piacon lévő 41 vírusirtót kínáló nagyvállalat termékei közül csak 7 ismeri fel azt. A Razer egyébként rendkívül gyorsan reagált a problémára, ugyanis  a hiba elhárításáig elérhetetlenné tették a szóban forgó terméktámogatási oldalt. Azok, akik szeptember 19-e után bármilyen drivert vagy firmware-t töltöttek le a Razer weboldaláról, mindenképpen ellenőrizzék rendszerüket, mert jó eséllyel fertőzéssel állnak szemben. A Razer terméktámogatási weblapja azóta is szünetel, ha végeztek a vírusellenőrzésekkel újra lesz indítva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward