Treyarch: „Fontosak nekünk a videókészítők”

A Black Ops harmadik részét készítő stúdió kiemelten kezeli a tartalomelőállítókat.

Treyarch: „Fontosak nekünk a videókészítők”

A Let's Play videók napról napra növekvő népszerűségnek örvendenek. Bár az efféle alkotások jogi helyzete meglehetősen kényes, mivel a legtöbb fejlesztő és kiadó hasznosnak tartja őket, igen ritka, hogy bárki is zaklatná a videómegosztó portálok sztárjait.

A Call of Duty: Black Ops harmadik részét készítő Treyarch szakemberei szerint is hazugság lenne úgy tenni, mintha a stúdióknak nem számítana, hogy mennyi és milyen minőségű videó készül a műveikről. Dan Bunting, a multiplay-mód munkálatait irányító szakember szerint CoD-nak azon túl, hogy elsőrangú játékélménnyel kell bírnia, akkor is fel kell tudnia csigázni az érdeklődőket, ha azok csak nézik a monitoron vagy tévén zajló eseményeket.

Ezért a Black Ops szériát trilógiává bővítő epizódban nagy hangsúlyt fognak arra fektetni, hogy aki akar, az minél látványosabb videókat készíthessen, és mindent megtesznek majd, hogy egyszerű, mindenki által kezelhető alkalmazásokat adjanak a tartalomelőállítók kezébe.

Mark Lamia, a játék nagy újításának szánt mesterséges intelligenciáról is ejtett pár szót. A szakember elismerte, hogy a korábbi játékok kampányai valóban nem nehézségükről vagy összetettségükről voltak híresek, de szerinte ez a korszak lezárult. Állítása szerint az új részben az ellenfelek jóval ésszerűbben használják majd ki a terepviszonyokat és összesen húszféle különböző, az aktuális helyzethez illő viselkedésmintával fognak bírni. Így a csaták nagyságrendekkel izgalmasabbak és torokszorítóbbak lesznek, mint ahogy azt korábban megszokhattuk, és akciófilmbe illő élményt fognak nyújtani a nézőknek is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward