TP-Link stand – roskadásig rakva újdonságokkal

A TP-Link szélsebes WiFi útválasztókkal, akkumulátoros mobil WiFi routerekkel, illetve egyéb érdekességekkel is képviseltette magát a neves rendezvényen.

TP-Link stand – roskadásig rakva újdonságokkal

Az idei Computex alkalmával a TP-Link illetékesei is kitettek magukért, ugyanis a vállalat standján rengeteg új terméket lehetett megtekinteni, amelyek között szélsebes, 802.11ac támogatással ellátott útválasztó éppúgy jelen volt, mint akkumulátoros 3G/4G WiFi router, de PowerLine adapterekkel, valamint kültéri WiFi antennákkal is találkozhattak a látogatók.

A TP-Link neve valószínűleg sokak számára cseng ismerősen idehaza is, és ez nem véletlen: a vállalat meglehetősen stabilan működő, remek ár/teljesítmény aránnyal rendelkező termékekkel van jelen a hazai, illetve a globális piacon.

A gyártó annak érdekében, hogy a termékei stabil WiFi kapcsolatot biztosíthassanak, saját maga gyártja a WiFi antennákat, ugyanis a beszállítók megoldásai rendszerint változó minőségben érkeznek, így alkalmazásukkal nem lenne garantálható a kellő, illetve folyamatos stabilitás.

A Computexen felállított TP-Link stand legérdekesebb szereplője egy különleges útválasztó, amely AC1900-as minősítéssel rendelkezik és ADSL2+ modemként is helytáll.

Az Archer D9 kétmagos SoC egységet alkalmaz, amely 1 GHz-es magórajelen ketyeg, így megfelelő teljesítmény áll rendelkezésre a hálózati forgalom hatékony irányításához. A termék fedélzetén két darab USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port lapul, a WAN és a négy darab LAN port pedig 10/100/1000 Mbps-os sávszélesség mellett üzemel.

WiFi támogatás tekintetében abszolút jól áll a szerkezet: az 5 GHz-es tartományban, azaz 802.11ac szabvány alkalmazása mellett 1300 Mbps-os, a 2,4 GHz-es tartományban pedig 600 Mbps-os adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre – utóbbi a Broadcom TurboQAM technológiájának köszönhető.

A BeamForming támogatással ellátott különlegességből készül egy C9-es modell is, amely ADSL2+ modem és 6000V-os villámvédelem nélkül érkezik, alapvető tulajdonságai azonban megegyeznek a fentiekben említett D9-es modelléivel.

A TP-Link egy speciális mobil WiFi routert is bemutatott, ami 4G LTE-A támogatással rendelkezik. A mobil újdonság beépített akkumulátorának köszönhetően nagyjából 3,4 óráig tudja ellátni vezeték nélküli internetkapcsolattal a körülötte lévő WiFi-s eszközöket, ami nem hangzik rosszul.

Az akkumulátoros WiFi-s útválasztó ezen felül még microSD memóriakártya-olvasóval is rendelkezik, ami maximum 32 GB-os memóriakártyák kezelésére képes. A memóriakártya-olvasó segítségével hatékonyan megoszthatjuk fájljainkat, videóinkat, fotóinkat, illetve egyéb tartalmainkat is a helyi WiFi hálózaton. Az ötletes kiegészítő Tajvanon lesz először kapható, méghozzá idén augusztustól kezdve. A TP-Link csapata később olyan változatot is készít az újdonságból, ami PowerBank funkciót is kínál, azaz képes feltölteni a lemerülőben lévő mobileszközök akkumulátorát.

A standon 3G-s mobil WiFi hotspot is jelen volt, amely 5200 mAh-s akkumulátorral kerül forgalomba.

Ez a példány már most is működik külső akkumulátorként, azaz nem csak az internetkapcsolat vezeték nélküli megosztására képes, de a mobileszközök akkumulátorát is fel tudja tölteni néhányszor.

A vállalat közvetlenül a konnektorba illeszkedő jelismétlővel is előrukkolt, amellyel gyorsan és hatékonyan lehet WiFi kapcsolatot varázsolni a ház vagy lakás azon helyiségeiben, ahol egyébként nagyon gyenge a WiFi jelerősség.

Az RE200-as jelismétlő nem csak a stabil, erős WiFi jelekről gondoskodik, de még szép is, így nem kell rejtegetni a kíváncsi szemek elől.

Az RE200-as modell AC750-es minősítéssel rendelkezik, így még csak lassúnak sem nevezhetjük.

A vállalat standján néhány új PowerLine adapter is helyet kapott, amelyek lényege, hogy a helyi hálózat forgalmát az adott lakás vagy ház elektromos hálózatára ültetik át. Ezzel a módszerrel könnyedén, rendkívül kényelmesen alakítható ki helyi számítógépes hálózat, hiszen nincs szükség külön Ethernet kábelek elvezetésére – helyettük a falban futó elektromos vezetékeket használhatjuk adattovábbításra.

Korábbi tesztjeink alapján a PowerLine adapterek beüzemelése egyszerű, működésük pedig kellően stabil, sőt, még sebességükre sem lehet különösebb panasz.

A TP-Link egyéb termékeket is bemutatott: a standon találkozhattak az érdeklődők VDSL, illetve kábeles modemet tartalmazó útválasztókkal, de IP kamera, valamint kültéri WiFi antennák is jelen voltak az újdonságok között.

A fentiek alapján nem mondhatjuk, hogy a TP-Link illetékesei nem készültek fel a neves rendezvényre.

Reméljük, a fent bemutatott újdonságok hamarosan idehaza is elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward