Továbbfejlesztett univerzális CPU hűtő a Thermalright-tól

A gyártó elkészítette a True Spirit 140 BW legfrissebb revízióját.

Továbbfejlesztett univerzális CPU hűtő a Thermalright-tól

A Thermalright előrukkolt népszerű processzorhűtőjének legfrissebb kiadásával, a True Spirit 140 BW Rev A modellel. A friss CPU hűtő elődjéhez hasonlóan szintén 140 milliméteres átmérőjű ventilátort alkalmaz, ám picivel kompaktabb lett – ha korábban csak 5 milliméteren múlt, hogy befér-e az adott számítógépházba a a True Spirit 140 BW, akkor az új revízió jóvoltából a probléma elhárul.

A legfrissebb kiadás esetében ugyanis a processzorhűtő magassága 5 milliméterrel csökkent, hála a talpazat és a hűtőtömb karcsúsításának – utóbbi persze nem jelenti azt, hogy a lamellák száma is csökkent.

A talpazat ezúttal is rézből készült, felületét pedig nikkelborítás védi a korróziótól.

A talpazaton összesen hat darab réz hőcső halad keresztül – ezek mindannyian 6 milliméteres átmérővel bírnak, felületüket pedig nikkelborítás védi. Az összesen 770 grammos processzorhűtő 80 milliméter széles, 155 milliméter hosszú és 165 milliméter magas – legfelső lamelláját az elegánsabb megjelenés érdekében feketére festették. Az össztömegből 610 grammot képvisel a hűtőtömb.

A hűtőtömb előtt egy fekete-fehér ventilátor teljesít szolgálatot, egészen pontosan egy Thermalright TY-147-es. Ez a légkeverő a PWM támogatás jóvoltából a 900 RPM és 1300 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így zajszintje 17 és 21 dB(A) között helyezkedik el. Érdekesség, hogy a korábbi változaton TY-140-es ventilátor lapult, ami alapvető tulajdonságok esetében azonosnak tűnik a TY-147-es modellel. Még csapágyazás tekintetében sincs eltérés, hisz mindketten hosszú élettartamot biztosító, csendes EHFB (Enhanced Hyper-Flow Bearing) csapágyazást kaptak.

A 160 grammos ventilátor fordulatszámtól függően 28,3 és 73,6 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes. Amennyiben szükséges, akár egy második ventilátor is rögzíthető a hűtőtömbre.

Az új processzorhűtő minden modern processzorfoglalatra felszerelhető, így az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+ mellett az Intel LGA-115x/1366/2011/2011-v3 megoldásait egyaránt támogatja. A gyártó külön megjegyzi, hogy a termék kompaktsága miatt LGA-2011-es platformokon nem kerül összetűzésbe a magasabb hűtőbordával ellátott memóriamodulokkal sem.

A True Spirit 140 BW Rev A rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 55 dollár magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward