Shop menü

TOVÁBB NÖVEKEDHET AZ IPAD MINI

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Tovább növekedhet az iPad mini

Az iPhone 16 Pro Modellek kapcsán épp a közelmúltban számolt be arról Ross Young, hogy nagyobb képátlót kaphatnak. Ezúttal pedig már hasonló hírt közölhetünk, csak nem a mobilokat, hanem a legkisebb táblagépet illetően.

Az iPad Mini 2012-ben debütált, 7,9 hüvelykes megjelenítővel, és nagyon hosszú ideig ez nem is változott. Egészen 2019-ig 7,9 colos képernyőket használt az Apple a jó hordozhatóságra kihegyezett tabletnél. Majd jött 2021 szeptemberében az iPad mini aktuális, hatodik generációja, és teljesen új külsőt kapott a termék. 

Egy 8,3 colos panelt csomagolt a készülékbe a vállalat, és végeredményben nem lett nagyobb az iPad mini. Most pedig már olyan pletykákat lehet hallani, hogy készül a 8,7 hüvelykes konfiguráció. Erre azonban még várni kell.

Galéria megnyitása

Az ETNews lap arról közölt jelentést, hogy az Apple már dolgozik egyebek mellett azon is, hogy még tovább növelje az iPad mini-t. A méretváltást azonban a cég már egy komolyabb technológiai ugrással karöltve lépheti meg. A dél-koreai forrás szerint már OLED technológiás képernyő kerülhet a kisebb táblagépbe.

Egyelőre még egyetlen iPad sem jelent meg OLED technológiás megjelenítővel, az Apple jövőre vezetheti be az iPad Pro termékcsaláddal az OLED használatát. Az ETNews pedig úgy tudja, hogy az cuperintóiak már a 2026-ban megjelenő új iPad minit vérteznék fel az OLED egységgel, és ezzel párhuzamosan a nagyobb iPad Air modellekbe is OLED egység kerülhet majd.

Galéria megnyitása

Az új OLED képernyő lehetőséget nyújthat arra, hogy a táblagép kávája még vékonyabb legyen. Ennek köszönhetően a mostanihoz hasonló méretben valósíthatja majd meg a még nagyobb képernyővel szolgáló iPad minit. 

A lap úgy tudja, hogy az Apple az iPad Prónál már a fejlettebb, és ezzel együtt pedig drágább LTPO eljárással készülő OLED képernyőt vehet használatba jövőre. Ilyen található az iPhone Próban az iPhone 13 Pro bevezetése óta. Az olcsóbb iPad Air és iPad mini táblagépek az ETNews szerint LTPS OLED-et kerülhet. 

Nem ez az első eset, hogy 8,7 colos iPad miniről szóló pletykák kaptak szárnyra. Belső információk szerint az Apple már akkor is fontolgatta a 8,7 hüvelykes méretre történő átállást, mikor végül “csak” 8,3 colra lépett előre 2021-ben. Annak idején arról szólt a fáma, hogy a vállalat iPad mini Pro néven állhat elő a nagyobb termékkel, de ez nem valósult meg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére