Tovább csúszik a Samsung okoshangszórója

A Galaxy Home révén a Bixby már a lakásban is bizonyíthat majd, de várhatóan majd csak ősszel.

Tovább csúszik a Samsung okoshangszórója

A Samsung még tavaly jelentette be, hogy érkezik a digitális asszisztens szolgáltatást is támogató vezeték nélküli hangszórója. Eredetileg ezt a terméket még 2018-ban szerette volna piacra dobni a dél-koreai cég, de friss hírek szerint még mindig várni kell egy kicsit arra, hogy kereskedelmi forgalomba kerülhessen a szerkezet.

A 2018 augusztusában beharangozott Galaxy Home nem meglepő módon a Bixby személyi asszisztens szolgáltatást fogja majd elhozni, ez a Samsung saját fejlesztése, és folyamatosan egyre több lehetőséget vonultat fel. A Galaxy Home révén a Bixby már a lakásban is bizonyíthat majd, képes lesz ez a kiegészítő vezérelni a különböző kapcsolódó berendezéseket. De mikor kerülhet végre a boltokba? Korábban úgy volt, hogy áprilisban elérhetővé válhat, majd jött az ígéret, hogy az év első felére kész lesz, de hamarosan itt a június vége. Friss információk szerint a Samsung komplex hangszórója a harmadik negyedév során már tényleg kereskedelmi forgalomba kerül. Ez alapján az sem lenne meglepő, ha a Galaxy Note10-zel érkezne meg az a készülék, ami egyébként pont a Galaxy Note9-cel lett beharangozva.

Galéria megnyitása

A Samsung különösen büszke arra, hogy a Galaxy Home esetében szinte mindent házon belül készít, a Bixbyn túl a hangszóróban található hangrendszer is a vállalat sajátja, illetve egészen pontosan az AKG fejlesztése, ami a dél-koreai alakulat irányítása alá tartozik. A rendkívül szép dizájnnal rendelkező, minőségi anyagokból felépülő szerkezet teljesítményére vonatkozó adatokat eddig nem kaptunk, de az már kiderült, hogy 360 fokban szólal majd meg, és három közép hangkeltő, egy magas sugárzó, valamint egy mélynyomó lesz benne.

A hangutasításokat pedig nem kevesebb mint 8 darab nagy hatótávolságú mikrofonon keresztül fogja „hallani” a gépezet akár több méteres távolságból is. A felső része érintésérzékeny lesz, ezen vezérelhető majd a lejátszás és a hangerő is. Támogatott itt a Samsung SmartThings platform is, ami direkt a kapcsolódó Dolgok Internete (IoT) eszközök számára lett létrehozva.

Galéria megnyitása

A Samsung Galaxy Home karrierje eddig egyébként kísértetiesen hasonlít az Apple HomePodjának az esetére, ami szintén rengeteget csúszott. Úgy tűnik, hogy bármilyen egyszerűnek is néz ki egy felokosított hangszóró megalkotása, a legnagyobb cégek számára az átlagosnál talán több vesződség van ezekkel, ha a saját fejlesztésű technológiáikat szeretnék használni, és nem a meglévőeket vetik be.

A piaci elemzések szerint az intelligens hangszórók szegmense a következő években folyamatosan fog növekedni, és ezeknek a forgalma hamarosan több milliárd dollárt tehet ki. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Samsung sem szeretne lemaradni erről a területről. A vállalat a Galaxy Home révén leginkább az Apple HomePodjával rivalizálhat majd érdemben, a Google Home és az Amazon Echo mellett aligha lesz képes labdába rúgni, ez ugyanis az eddigiek alapján inkább a prémium irányba indulhat el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap