Toshiba Qosmio, a pingált erőmű

Komoly fejlesztéseket hajtott végre a Qosmio X305-ösön - amely egyébként nagyon úgy néz ki, mint aminek egy gót-punk kozmetikus tervezte a festését - a gyártó, felfrissítve gyakorlatilag a készülék valamennyi hardverét.

Toshiba Qosmio, a pingált erőmű

Komoly fejlesztéseket hajtott végre a Qosmio X305-ösön a Toshiba - amely egyébként nagyon úgy néz ki, mint aminek egy gót-punk kozmetikus tervezte a festését -, felfrissítve gyakorlatilag a készülék valamennyi hardverét.

A 17 hüvelykes gép új, Q708-as variánsa 2,53GHz-es, négymagos Core 2 Extreme-mel dolgozik, GeForce 9700M-ről pedig rögtön két 9800M GTS-re lépett elő grafikai téren, ami így minden eddiginél jobb - már lényegében csúcs asztali gép-szintű - 3D-s lehetőségeket biztosít (de persze itt is lehet váltani integrált grafikára (9400M), ha hálózati áramforrás épp nem elérhető, és kímélni szeretnénk az aksit).

Háttértár-téren a cég egyben kísérletet tett a HDD/SSD hibrid-megoldás megvalósítására: a gépet ugyanis ellátták egyrészt egy elsődleges, 128GB-os SSD-vel, ami így egyben az operációs rendszer (Vista Ultimate 64 és 32-bit) működését és betöltődését is meggyorsítja, míg a kevésbé sebességigényes tartalmak (pl. játékok) tárolására és futtatására egy 320GB-os merevlemezt építettek be.

A gép "mindössze" $4.200-at kóstál, memória terén pedig 4GB-al rendelkezik - és, amint az előbb említve lett, ténylegesen két operációs rendszerrel: a 64-bitest azokra az alkalmakra, amikor mind a 4GB RAM-ra szükség van, míg a 32-bitest arra az esetre, ha épp a kicsit fokozottabb sebesség, vagy a régebbi alkalmazásokkal és hardverekkel való, kicsit fokozottabb kompatibilitás a fontos.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward