Török minisztérium vizsgálja az erőszakos Minecraftot

Az egyik török miniszter felesége úgy hallotta, hogy a Minecraftban embereket lehet megölni, úgyhogy vizsgálat indul.

Török minisztérium vizsgálja az erőszakos Minecraftot

Nem gondoltam volna, hogy egyszer eljön az a nap, amikor egy ország minisztériuma erőszakos játékként tekint a Minecraftra, és azt vizsgálat alá helyezi, de Törökországban most pontosan ez történik. Egészen konkrétan az a helyzet, hogy a török családi és szociális miniszter, Aysenur Islam feleségének azt mondta egy újságíró, hogy a Minecraftban pontokat lehet kapni azért, hogy megölöd a többi játékost - legyen az akár férfi, akár nő. Ez annyira felbosszantotta a feleséget, hogy panaszkodott egyet az urának, aki ezt követően ráállította a minisztériumot a komoly helyzet kivizsgálására.

A török LeaderGamer játékos magazin egyik szerkesztője, Kaan Gezer bővebben írt az esetről. Szerinte ez rendkívül káros, és hátráltatja, vagy akár vissza is fordíthatja a török játékipart. A helyzet súlyosságát alátámasztandó, Gezer idézett néhány dolgot a vizsgálatban résztvevő szakemberektől.

A gyermekpszichiátria professzora, Dr. Emine Sword Zinner véleménye még viszonylag pozitív. Szerinte a Minecraft-szerű játékok elsősorban a túlélésről szólnak a játék saját, belső szabályai szerint, így tehát hasonlítanak a "Survivor című műsorra". A professzor hozzátette, semmi rosszat nem lát ebben az egészben.

Alanur Ozalp klinikai pszichológus szerint azonban "az olyan játékok, mint a Minecraft, negatív hatással vannak a gyerekekre. Nem tudják elválasztani a valódi világot a játéktól, így ha a valóságban megütnek egy állatot, vagy embert, akkor azt hiszik, hogy annak nem fáj. Ennek hatására agresszívabban viselkednek a barátaikkal is".

A Koc Egyetem professzora, Dr. Cigdem Kagitcibasi is hasonló véleményen van, szerinte ugyanis a Minecraft agresszióra neveli a gyerekeket, az agressziót vonzó és kívánatos tevékenységként tünteti fel számukra.

A BBC szerint ha a vizsgálat úgy zárul, hogy a Minecraftot túl agresszívnek találják, akkor akár az országból is kitilthatják a játékot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward