Torchlight 3 néven jön a Torchlight Frontiers

És visszatér a klasszikus felépítéshez.

Torchlight 3 néven jön a Torchlight Frontiers

A fejlesztők bejelentették, hogy az eddig Torchlight Frontiers néven készülő új rész mégis inkább Torchlight 3-ként jelenik majd meg nyáron a Steamen, ami nem véletlen, ugyanis a játék alapvetései is megváltoztak menet közben, így indokolttá vált a csere.

Természetesen az akció-szerepjátékos alapok megmaradnak, azonban a Torchlight 3 visszatér az előző két rész hagyományos, prémium modellje felé, vagyis egyben kell majd megvenni, teljes értékű játékként. Az eredeti tervek szerint a Torchlight Frontiers ugyanis egy free-to-play jellegű anyag lett volna, valós pénzzel működő in-game áruházzal.

De nem csak ebben fog különbözni a végtermék az eredetileg tervezettektől. A Torchlight Frontiers alapvetően egy mindig online, megosztott világú akció-szerepjáték lett volna, amin belül a világ bizonyos részei állandóak, bizonyos részeit pedig dinamikusan generálja az engine.

Ezzel szemben a Torchlight 3 egy klasszikus felépítésű, előre megtervezett pályákkal rendelkező anyag lesz, a műfajban megszokott "act"-os, vagyis fejezetes felbontásra épülő történettel.

Számos olyan játékmechanizmust tovább vittek és fejlesztettek, amik annak idején megkülönböztették a Torchlightot a konkurenciától, így például az induláskor, a karakterünk kiválasztását követően választhatunk mellé egy hordár kisállatot is.

Fontos megemlíteni, hogy a fejlesztők oldalán is történtek változások. A kiadó Perfect World ugyebár még 2017 végén bezárta a Torchlight eredeti fejlesztőjét, a Runic Gamest, akkor ugyanis az volt a mantrájuk, hogy szolgáltatásként működő játékokra szeretnének ráfeküdni. A Runic Games alapítója a Blizzard North egykori két alapítója és Diablo alapemberei, Erik és Max Shchaefer voltak, és szerencsére közülük Max Schaefer a mai napig a kaptafánál maradt, és alapította az Echtra Games nevű stúdiót, amit a Torchlight 3 elkészítéséért felelős.

Schaefer így számolt be a fejlesztés folyamatáról: "Menet közben gyakran rájön az ember, hogy a játéknak valami egészen másnak kellene lennie, mint amire eredetileg gondolt. Mi pedig rájöttünk, hogy a Torchlight Frontiersnek az első két rész igazi örökösének és folytatásának kell lennie. Ráadásul hasonló visszajelzések jöttek az alfatesztelőinktől, így egyértelművé vált, hogy vissza kell vinnünk a játékot a gyökereihez, és a klasszikus akció-szerepjátékok felé kell mozdulnunk, hiszen a rajongók ezt várják. Nagyon köszönjük az eltökélt játékosbázisunknak a rengeteg értékes visszajelzést a fejlesztés korai időszakában".

A Torchlight Frontiersnek eredetileg 2019-ben kellett volna megjelennie, azonban a változtatások miatt eltolták 2020 nyarára. A zárt alfatesztelés a napokban elkezdődik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap