Tömeggyártásban az LG flexibilis OLED panelje

Az okostelefonokba szánt termék hamarosan testet is ölthet. 

Tömeggyártásban az LG flexibilis OLED panelje

Az összevissza hajlítható panelek nagyon lázba tudják hozni a médiát, így nem csoda, hogy minden apró lépés vagy csak szimpla pletyka hatalmas hírverést kap. Már napok óta hallani lehet olyan híreket, hogy az LG is és a Samsung is olyan okostelefonon dolgozik, aminek flexibilis egység a megjelenítője, de most először hivatalos információt is kaptunk, méghozzá az LG Display háza tájáról.

A LG már korábban is jelentett be olyan kijelzőt, ami rugalmas volt, most pedig arról számoltak be, hogy megkezdték a termék tömegtermelését. Az OLED technológiát használó megoldások teljesen flexibilisek lesznek, de ennek ellenére azért senki ne várja, hogy azonnal a science fictionökből ismert, csuklóra pattintós okostelefonnal fognak azonnal előrukkolni. Konkrét készülékterveket ugyan nem kaptunk, így pontosan még senki nem tudja, hogy a G Flex néven emlegetett mobil, hogyan fog végül kinézni, de a legvalószínűbb, hogy egy enyhén hajlított telefont kapunk, ami nagy strapabíróságról fog tanúbizonyságot tenni, ugyanis az LG panelje törhetetlen lesz.

LG G Flex "fantomkép"

A vállalat bizakodóan nyilatkozott az ügyben. A várakozásaik szerint az első flexibilis kijelzővel rendelkező okostelefonok nagy sikereket fognak elérni a technológia újdonságának köszönhetően. Ez az eljárás egyébként a későbbiekben több területen is érvényesülni fog. A táblagépekben, a viselhető eszközök piacán (okosóra, okos-karpánt) és az autóiparban is komoly előrelépést jelenthet majd a technológia.

Mit tudhatunk most az LG flexibilis OLED technológiás megjelenítőjéről? Az újdonság rettentően vékony, mindössze 0,44 milliméteres, és nagyon könnyű is, hiszen például egy 6 colos képátlójú panel csak 7,2 grammot nyom. A panelek védelméről egy műanyag réteg fog gondoskodni, tehát ezt nem üveggel fogják párosítani, a hajlítás mértéke pedig egy 700 mm-es rádiuszú kör ívének felelhet meg mérettől függetlenül.

Dr. Sang Deog Yeo, az LG Display ügyvezető alelnöke és műszaki igazgatója azt mondta, hogy a cég célja az, hogy korán piacra dobják a rugalmas kijelzőt.

Az LG Display ezúttal sem maradt persze konkurencia nélkül, ahogy arról már a bevezetőben is szó esett. A színfalak mögött a Samsungnál is folynak a flexibilis panelen a munkálatok, így közel sem biztos, hogy az LG fog ilyennel ellátott eszközt elsőként leleplezni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward