Több üzemében is bővíti a termelést az Intel

A bővítés hatására javul a processzorok elérhetősége, és a jövőben is könnyebben reagál majd a cég a piaci igények váltakozására.

Több üzemében is bővíti a termelést az Intel

Az Intelnél mindent megtesznek azért, hogy a leterhelt 14 nm-es gyártósorokat tehermentesítsék, amennyire csak lehet. Például egyes lapkakészletek és termékek gyártását 14 nm-ről 22 nm-re helyezték át, az egyes üzemek termelését pedig soron kívüli befektetésekkel próbálják mielőbb növelni. A tesztelő és hitelesítő üzemeket szintén bővíti a vállalat, így ha lassan is, de javulni fog processzorainak elérhetősége.

A friss bejelentés szerint a következő évtől kezdve 3 üzem gyártókapacitása is bővülni fog: ezek Oregonban, Írországban és Izraelben találhatóak. Utóbbi kettő bővítéséről már régóta szó van, de konkrét lépések még nem történtek, 2019-ben azonban változni fog a helyzet. Az Oregonban található üzem bővítése azonban váratlan fordulat, hiszen ez az otthona a vállalat fejlesztőüzemeinek is – az viszont egyelőre rejtély, pontosan milyen változásokat eszközöl majd a gyártó és ehhez mekkora befektetésre lesz szükség.

A cég az Arizónában található Fab 42 üzemet is berendezi végre, ami évekig parkolópályán várta a további fejleményeket. Ez a gyáregység elsősorban a 7 nm-es csíkszélességgel készülő lapkák termelését végzi majd, méghozzá a klasszikus DUV és az új EUV eszközök együttes alkalmazásával. Arról még nem beszélt a gyártó, hogy ez a csíkszélesség pontosan mikor kerül bevetésre, de arról már szó esett a korábbiakban, hogy nagyon jól haladnak a fejlesztések.

Galéria megnyitása Fab 42 A vállalat várakozásai szerint a gyáregységek termelőkapacitásának növelésével sokkal gyorsabban tud majd reagálni a jövőben a piaci igények hirtelen váltakozásaira. Ez a jobb kiszolgálásnak köszönhetően a bevételekre is pozitív hatást gyakorol majd, ám a működési költségek és az elavulásból eredő költségek növekedni fognak.

Az Intel ezzel egy időben bérgyártói segítséget is igénybe vesz néhány termékének gyártásához, amelyek között egyebek mellett SoC egységek és belépőszintű lapkakészletek is szerepelnek, ha erre szükség van. Ilyen bérgyártó lehet például a TSMC, akivel korábban már együttműködött a vállalat és erre a jövőben is lehet számítani.

Szó esett arról is, hogy a NAND és a DRAM piacot célzó termékek a jövőben kizárólag házon belül készülnek majd, ugyanis az Intel és a Micron útjai szétválnak. A fejlesztéssel kapcsolatos munkálatokat Új-Mexikóban végzik majd, miután elhagyják az IMFT üzemet az elkövetkező negyedév során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap