Shop menü

TÖBB TERÜLETEN IS VILÁGELSŐNEK MINŐSÜLNEK A RAZER LEGÚJABB BLADE SOROZATÚ GAMER NOTESZGÉPEI

Az új modellek a legmodernebb hardverrel érkeznek, kijelző terén pedig ketten is világelsőnek minősülnek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Több területen is világelsőnek minősülnek a Razer legújabb Blade sorozatú gamer noteszgépei

A Razer frissítette Blade sorozatát, az új gamer noteszgépek több területen is világelsőnek minősülnek, már ami a különböző hardverkomponenseiket illeti. Az új modellek között a Blade 14, a Blade 16, illetve a Blade 18 sorakozik, mindannyian ütőképes hardverrel a fedélzetükön, azaz vagy az Intel legújabb „HX” sorozatú Raptor Lake Refresh, vagy az AMD RYZEN 8040-es sorozatának tagjai köré épülnek.

A vállalat zászlóshajójának tekinthető Blade 16 immár egy 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta elérésére képes OLED panellel rendelkezik, az iparágon belül elsőként, természetesen 16 hüvelykes képátlójú kivitelben. A panel 2560 x 1600 pixeles natív felbontást kínál, válaszideje mindössze 0,2 ezredmásodperc, színhűsége pedig kiváló, amit a 100%-os DCI-P3 lefedettség is alátámaszt. Az új panel kiérdemelte a VESA ClearMR 11000-es tanúsítványát, és ezzel egy időben a VESA DisplayHDR True Black 500 tanúsítványt is zsebre vághatta.

A csúcsmodell esetében 14. generációs Intel Core i9-14900HX mobil processzort foghatunk munkára, amihez egy GeForce RTX 4090 Laptop GPU sorozatú, 175 W-os TGP kerettel rendelkező mobil csúcskártya is jár. A rendkívül komoly „tűzerővel” rendelkező noteszgépből persze szerényebb kivitelű modellek is készülnek, a legolcsóbb példány alapára 2999 dollárról indul. A Razer Blade 16 sorozat legfrissebb tagjainak forgalmazása már el is indult.

Galéria megnyitása

A Blade 16 alatt egy kisebb változat, a Blade 14 foglal helyet, ami szintén megkapta a legfrissebb hardvert. Ebben az esetben nem Intel, hanem AMD alapok állnak rendelkezésre, egészen az AM RYZEN 9 8945HS modellig bezárólag, természetesen RYZEN AI támogatással, vagyis a mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatok hardveres gyorsítása is megoldható.

A mindössze 18 milliméter vastag noteszgép belsejében az említett mobil APU egység mellett természetesen egy mobil videokártya is helyet kaphat, méghozzá akár GeForce RTX 4070 Laptop GPU szintig bezárólag, 145 W-os TGP kerettel, hála a párakamrás hűtőrendszernek. Ezt a notebookot a tervek szerint 2024. január 23-tól lehet előrendelni, akkor az árcédulájáról is lehullhat a lepel.

A Blade sorozat nagyágyúja, a Blade 18 is frissült, így aki modern hardverrel szerelt DTR (Desktop Replacement) notebookra vadászik, érdemes lehet felvenni a listára. A frissített Blade 18 különlegessége, hogy 18 hüvelykes képátlójú kijelzője az iparágon belül világelsőnek minősül, hiszen az UHD felbontás mellé 165 Hz-es maximális képfrissítési ráta társul.

Az új Blade 18 azért is világelső, mert támogatja az Intel Thunderbolt szabványának legfrissebb verzióját, a Thunderbolt 5-öt, ami 120 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélesség elérésére ad lehetőséget. A hivatalos specifikáció egyelőre nem áll rendelkezésre, ám annyit elárultak, hogy az ütőképes párakamrás hűtőrendszer jóvoltából asztali osztályú videokártya kerülhet a noteszgépbe, azaz GPU teljesítményből biztosan nem szenvedünk hiányt. Az árazásra és a technikai részletekre később derülhet fény.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére