Több teljesen új játékon is dolgozik a Microsoft

Teljesen új címeket várhatunk külsős és belsős stúdióktól, és folytatódik az Xbox One frissítése is.

Több teljesen új játékon is dolgozik a Microsoft

Azaz nem biztos, hogy a Microsoft, ugyanis Phil Spencer Xbox-főnök csak annyit árult el az IGN-nek, hogy több teljesen új cím is készül mind belsős, mind pedig külsős csapatok által. Spencer egyértelművé tette, hogy a Microsoft számára fontos, hogy új és friss címekkel bővüljön a first party felhozatal, azonban nem minden áron. Ezeknek a játékoknak ugyanis illeszkedniük kell a portfolióba, valami olyat kell nyújtaniuk amit más játék nem tud a Microsoft Studios kiadásában.

"Erre jó példa a Sunset Overdrive. Szerintem ez a játék egyáltalán nem hasonlít semmi másra, ami tőlünk érkezik, és ez remek. Ilyen játékokba szeretnék befektetni a jövőben, ki akarom tolni a határokat" - mondta Spencer, majd hozzátette, a Microsoftnak valószínűleg nincs szüksége több "sci-fi katonai shooterre", és vélhetően a first party versenyjátékok felhozatala is elég erős a Forza Motorsporttal és a Forza Horizonnal.

A legérdekesebb kérdés persze, hogy min dolgozik a Rare. Az egykor a világ egyik legjobb stúdiójának tartott cég az Xbox 360 generációjának elején még elő tudott jönni új és friss címekkel, ám a generáció végére, és az Xbox One elejére már csak kinectes sportjátékokat készített. Ez Spencer szerint egyértelműen meg fog változni mostantól. "Nem akarom, és soha nem is akartam, hogy a Rare beragadjon a Kinect-skatulyába." A stúdió több új játékötleten is agyal, melyek közül legalább egyet már készen áll prezentálni a vezetőség, és így Spencer számára is, erre november elején sort is fognak keríteni.

Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője

Lesz Minecraft 2? Nem valószínű.

Természetesen szóba került a Minecraft-felvásárlás is, mellyel kapcsolatban Spencer elmondta, hogy az Xbox-részleg ötlete volt, semmilyen felsőbb nyomás nem volt rajta, nem kapta utasításba, hogy vásárolja meg a Mojangot. Hogy innen merre tovább? "A Microsoft inkább a játék pásztorának tartja magát, nem pedig a tulajdonosának. Ez a játék a közönségéhez tartozik, ami hatalmas. Ezért nem gondolom, hogy a Minecraft 2 elkészítése túl logikus lenne. Először is párbeszédet kell kezdenünk a közönséggel, és ki kell derítenünk, hogy ők mit szeretnének".

Spencer szerint egy fontos célkitűzés lehet, hogy a különböző platformok között nagyobb átjárhatóságot biztosítson a Minecraft, így például egy PC-n elkezdett játékot gond nélkül lehessen folytatni mobilon, vagy fordítva.

Továbbra is keményen dolgoznak majd az Xbox One frissítésén...

...bár decemberben nem kell számítani nagyobb rendszerfrissítésre. Egyrészt a stáb egy jelentős része szabadságon lesz, másrészt pedig az ünnepi szezonban annyi új konzolt aktiválnak be a felhasználók, hogy a stabilitást kár lenne veszélyeztetni. A jövő év elejétől azonban ismét beindulnak a havi nagy frissítések, ennek megfelelően valamikor az első negyedévben várható a screenshot funkció megjelenése is.

Spencer kiemelte, minden egyes havi frissítésnek két oldala van. Az egyik az, amit a felhasználók látnak és tapasztalnak, a másik fele azonban a fejlesztőknek szól. A fejlesztői környezet, az XDK és az operációs rendszer ezekhez kapcsolódó része is hónapról-hónapra javul, így nem csak maga a fejlesztés folyamata válik egyszerűbbé a stúdiók számára, de több teljesítményt is ki tudnak sajtolni a gépből.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward