Több szempontból is érdekes lesz az érkező 16 hüvelykes MacBook Pro

Az új kijelző az LG műhelyéből érkezhet, a billentyűzetből pedig száműzhetik a sokat kritizált pillangómechanikát.

Több szempontból is érdekes lesz az érkező 16 hüvelykes MacBook Pro

Az Apple 16 hüvelykes képátlójú MacBook Pro noteszgépével kapcsolatban elég sok pletyka látott napvilágot az elmúlt hónapok folyamán, ám ezek sajnos nem tartalmaztak túl sok konkrétumot. Nemrégiben azonban változott a helyzet, ugyanis a DigiTimes munkatársai iparági forrásoktól érdekes részleteket tudtak meg az érkező újdonságról, igaz, mivel névtelen forrásokról és pletykáról van szó, érdemes egészséges gyanakvással fogadni az értesüléseket.

Galéria megnyitásaJelenleg a MacBook Pro sorozatban 15,6 hüvelykes képátlóval rendelkeznek a legnagyobb modellek, ugyanis 2012 óta már nincs 17,3 hüvelykes példány a kínálatban, ám az elkövetkező hónapok folyamán némileg változni fog a helyzet: az Apple kiadhat egy 16 hüvelykes képátlóval rendelkező MacBook Prót.

Az említett kijelző vékony kávát kap, így az iparági források szerint a kész konfiguráció alig lesz nagyobb egy 15,6 hüvelykes MacBook Pro modellnél, a hasznos képtér mérete azonban növekszik. Jelenleg egy 15,6 hüvelykes MacBook Pro egyébként 349,3 milliméter széles, 240,7 milliméter mély és mindössze 15,5 milliméter vastag, tömege pedig 1830 gramm körül helyezkedik el.

A 16 hüvelykes modell várhatóan egy LG gyártmányú panelt kaphat, ami 3072 x 1920 pixeles natív felbontással rendelkezik, amennyiben hihetünk az eddigi pletykáknak. Fontos változás, hogy a harmadik generációnál tartó pillangómechanikás billentyűzetet végre lecserélik, helyét pedig a klasszikus, jól bevált ollós mechanika veheti át, legalábbis Ming-Chi Kuo, az Apple pletykák területén meglehetősen otthonosan mozgó elemző erről számolt be az elmúlt hét folyamán.

A fenti értesülésekben a források többsége egyetért, ám az új MacBook Pro várható érkezésével kapcsolatban már nem egyértelmű az összhang. Eddig úgy tűnt, hogy az újdonság októberben érkezik, hiszen általában akkor szoktak bemutatkozni az új Mac-ek, most azonban több forrás is azt állítja, már szeptember folyamán megjelenhet a 16 hüvelykes MacBook Pro.

A 13,3 és 15,6 hüvelykes modellek idén várhatóan már nem frissülnek, de jövőre mindenképpen számíthatunk hardverfrissítésre. Az még kérdéses, hogy csak a belső alakul-e át, vagy a külső is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap