Több száz munkatársától válik meg az Activision Blizzard

A Blizzardnak idén nem lesz új játéka, de Call of Duty jön.

Több száz munkatársától válik meg az Activision Blizzard

Az Activision Blizzard üzleti negyedévét lezáró konferenciahíváson Bobby Kotick vezérigazgató elmondta, hogy a cég rekord évet zárt 2018-ban, azonban jelentős átalakítások várhatók, hogy ez a fajta pénzügyi teljesítmény fenntartható és javítható legyen.

Kotick elmondta, hogy az erőforrásokat újra kell fókuszálni a fejlesztések irányába, azokat a játékokat és kezdeményezéseket pedig felfüggesztik, amik nem érnének fel a játékosok elvárásaihoz, vagy amiről a menedzsment úgy gondolja, hogy a jövőben nem fognak felérni.

A vezérigazgató kijelentette, hogy a teljes vállalatcsoportban csökkentik az üzleti komplexitást, felszámolják a duplikációkat a back office területeken, konszolidálnak bizonyos üzleti részlegeket, és átalakítják a marketinget. A cél, hogy a jövőben hatékonyabban és gyorsabban tudjon új játékokat kiadni a vállalat.

Coddy Johnson, a cég operatív igazgatója elmondta, hogy az Activision Blizzard a dolgozóinak körülbelül 8%-ától válik meg a következő hetekben, ami a 9000 fős vállalat esetében alsó hangon is több száz embert jelent.

A fentiek értelmében a leépítések többnyire nem a fejlesztéssel foglalkozó részlegeket érintik, és ezt erősítette meg J. Allan Brack, a Blizzard vezérigazgatója is, aki szerint náluk is problémát okozott, hogy az utóbbi években bizonyos háttérrészlegek túl nagyra híztak. Ezzel párhuzamosan viszont a Blizzard továbbra is bővíti a fejlesztőcsapatait, főleg a különböző "Diablo-projektekre" keresnek embereket.

A Blizzardnak idén nem lesz új játéka, de visszatér a kampány a Call of Dutyba

Az Activision megerősítette, hogy az idei évre gyengébb üzleti teljesítményt várnak a Blizzardtól, ugyanis nem lehet számítani nagyobb új megjelenésre, míg a tavalyi évet valamennyire megtolta a World of Warcraft új kiegészítője.

Az Activision elnöke, Rob Kostich elmondta, hogy az idei Call of Dutyban kapunk egy teljesen új kampányt a már megszokott tengernyi multiplayer lehetőség és kooperatív mód mellett.

Kostich hozzátette ugyanakkor, hogy az idei Call of Duty üzleti szempontból nem biztos, hogy meg tudja majd közelíteni a Black Ops 4 hatalmas sikerét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap